RAVNATELJICA DOMA ZA STARIJE U KOJEM ĆE SE CIJEPITI PRVA OSOBA U HRVATSKOJ: / 'Na licu mjesta vidjet ćemo tko će biti spreman'

Image
Foto: izvor: N1

'Za sada, kako smo planirali, cijepljenje bi obavio naš liječnik, a za svaku osobu moraju biti ispunjene zdravstvene preporuke',

26.12.2020.
12:10
izvor: N1
VOYO logo

Rano jutros u Hrvatski zavod za javno zdravstvo stiglo je prva pošiljka cjepiva protiv koronavirusa - 9750 doza BioNTech/Pfizerovog cjepiva koje su danas, u istim količinama, isporučene svim državama članicama Europske unije.

Cijeljenje tim cjepivima iz prve pošiljke započet će sutra, a prva cijepljena osoba bit će štićenik ili štićenica Doma za starije i nemoćne Trešnjevka u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
I PREMIJER SE OGLASIO O DOLASKU CJEPIVA U HRVATSKU: /

'Ohrabrujuća poruka i daje nadu u normalizaciju života tijekom 2021.'

Image
I PREMIJER SE OGLASIO O DOLASKU CJEPIVA U HRVATSKU: /

'Ohrabrujuća poruka i daje nadu u normalizaciju života tijekom 2021.'

'Cijepljenje bi trebao obaviti naš liječnik'

"Mi smo spremni. Izdvojili smo nekoliko korisnika doma koji bi bili među prvima pa ćemo sutra vidjeti na licu mjesta tko nam je spreman i tko nam je zdravstveno pogodan jer to mora i liječnik utvrditi", kazala je za televiziju N1 ravnateljica tog Doma Tatjana Brozović Perić.

Ona kaže kako su u Domu dobili upute i izradili ankete o cijepljenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pripremili smo se na način na koji bi to mogli u domu jer imamo i naše domske liječnike. Organizirali se s njima i čekamo da krene. Korisnici neće izlaziti, bit će u sobama ili ambulanti. Za sada, kako smo planirali, cijepljenje bi obavio naš liječnik. Za svaku osobu moraju biti ispunjene zdravstvene preporuke. Možda je nešto danas u redu, a sutra temperatura i nije u redu", kazala je ravnateljica Doma za starije i nemoćne Trešnjevka.

Image

'Skoro svi naši korisnici će se cijepiti'

Brozović Perić je navela da nemaju točnu informaciju o broju doza koje će ovaj dom dobiti, ali nakon anketa su poslali informaciju o tome koliko im je potrebno, odnosno koliko se osoba želi cijepiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo najveći dom u Zagrebu i drugi najveći dom u Hrvatskoj. Naše potrebe su poslane, sigurno ćemo svi doći na red."

Komentirala je i rezultate ankete provedene u tom Domu o tome koliko se korisnika i zaposlenika želi cijepiti protiv bolesti COVID-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljna sam. Cijepljenje nije obvezno. Skoro svi naši korisnici će se cijepiti, dakle velika većina. Od radnika je zainteresiran prilično dobar broj u odnosu na ovo što čujem za ostatak Hrvatske. Ja sam se prva prijavila, smatram da je to u redu. Većina mojih radnika su u izravnom kontaktu s korisnicima i s njima živimo i to je nama druga obitelj. Ovi koji su na prvoj liniji su se prijavili, neki još razmišljaju, imaju svoje razloge - ili su preboljeli, ili su u samoizolaciji... Potrebna je dobra kampanja i još će ih se više prijaviti", rekla je Brozović Perić za N1.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo