Ravnateljica Centra: Osjećam se loše, ali kako sam mogla znati?

14.1.2013.
9:01
VOYO logo

Podsjetimo, inspekcija je u slučaju smrti tromjesečne bebe otkrila kako Centar nije nadzirao obavljanje roditeljske dužnosti, nije provjerio stambene uvjete, a zanemarena su i saznanja o agresivnosti oca. Ravnateljica brodskog Centra za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu poručuje: osjećam se loše, ali kako sam mogla znati?

"Ja kao ravnateljica postupit ću prema tom izvješću", rekla je ravnateljica Centra Slavica Nikšić, koja odluku o stegovnim mjerama protiv djelatnika Centra treba provesti u roku od 15 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako bih se trebala osjećati nego loše", komentirala je Nikšić cijeli slučaj i kazala da je spremna snositi odgovornost iako je na funkciji tek dva mjeseca.

"Ako je nadzorom utvrđeno da sam ja mogla tu nešto promjeniti i djelovati, a propusti su napravljeni u obitelji koja je bila dvije godine pod nadzorom. Mislim kako sam ja to mogla saznati u dva mjeseca otkad sam tu", zapitala se Nikšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim otkaza koje će morati podijeliti, ravnateljica mora provesti i 17 mjera za ispravljanje nepravilnosti. Osim što je inspekcija otkrila nepravilnosti u slučaju spomenute obitelji u kojoj je preminula tromjesečna beba, otkriven je i drugi slučaj u kojem se radi o podvođenju djece - gdje Centar nije proveo obiteljsku anamnezu iako je za to imao dobre razloge.

Izvješće inspekcije Ministarstva socijalne politike i mladih će biti proslijeđeno DORH-u, nakon čega se očekuju i kaznene prijave protiv djelatnika Centra, a u roku od 15 dana trebaju se provesti i stegovne mjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo