SVE ZBOG CRNOG PETKA / Ravnatelj Porezne poručio: 'Danas smo potrošili najmanje 70 milijuna eura. Mogao bi pasti rekord...'

Ipak, broj računa u odnosu na prošlu godinu veći je za 1,4 posto, a, s druge strane, iznos na tim računima veći je za 20 posto

24.11.2023.
22:04
VOYO logo

Od jutra su pred trgovinama odjećom i informatičkom opremom dugački redovi. Crni petak je, a kako doznaje RTL Danas, još uvijek se ne zna je li oboren rekord po potrošnji. Točne brojke trebale bi se znati sutra s obzirom na to da trgovine još uvijek rade. Ravnatelj Porezne uprave Božidar Kutleša kazao je da bi, sudeći po prva 23 dana studenog, i ove godine mogao pasti rekord kao i prošle godine.

"Dosad smo imali finaliziranih 138 milijuna računa kao i prošle godine. Znači, broj je tu negdje, no iznos računa je veći za 14 posto i fiskalizirano je ukupno preko dvije milijarde 163 milijuna eura samo u studenom", otkrio je Kutleša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jednim dijelom to je rezultat inflacije...'

Što se tiče današnjeg petka, iznos od 65 milijuna eura će sigurno biti premašen s obzirom na to da su i prošli petak imali preko 75 milijuna eura prometa, objasnio je ravnatelj Porezne uprave.

"S druge strane, i cijele godine imamo povećani broj računa. To je za 1,5 posto odnosno zapravo 35 milijuna računa su više fiskalizirana od početka godine do sada. Kao da smo tjedan dana ranije dosegli, odnosno više radili ove godine u odnosu na prošlu", rekao je Kutleša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači da i ove godine, za crni petak, definitivno prelazimo promet od 70 milijuna eura.

Image
EVO KAKO UŠTEDJETI /

Zašto kod nas popusti na Crni petak nisu kao u Americi? 'Naši trgovci još nisu shvatili jednu stvar...'

Image
EVO KAKO UŠTEDJETI /

Zašto kod nas popusti na Crni petak nisu kao u Americi? 'Naši trgovci još nisu shvatili jednu stvar...'

Ipak, broj računa u odnosu na prošlu godinu veći je za 1,4 posto, a, s druge strane, iznos na tim računima veći je za 20 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od početka godine iznos računa je veći za 20 posto. Jednim dijelom to je rezultat inflacije, no drugim dijelom svakako je jednostavno porast i broja i iznos računa cjelokupne kupnje. Imali smo i dobru turističku sezonu, tako da ove brojke zapravo ohrabruju i ne iznenađuju. Trend je cijelo vrijeme isti", poručio je ravnatelj.

Dok su tržišni inspektori pojačano na terenu, porezna uprava nadzor fiskalizacije obavlja tijekom cijele godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom ljetnih mjeseci pojačano na obali i u gradu Zagrebu, a ostali dio godine zapravo na cijelom teritoriju Republike Hrvatske", zaključio je ravnatelj Porezne uprave Božidar Kutleša.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo