RAT ANKETAMA / 'Proslo istrazivanje bilo je lazno, ovo su pravi rezultati'

Predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I.

11.3.2015.
18:04
VOYO logo

Po rezultatima telefonske ankete provedene od 5. do 9. ozujka u cijeloj zemlji na uzorku od 2520 ispitanika vecina anketiranih (64,01 posto) podrzava i zahtjev branitelja za ostavkom ministra branitelja Predraga Matica, njih 29,92 posto taj zahtjev ne podrzava dok ih je 6,07 posto neodlucno. Vise od polovice anketiranih (54,96 posto) smatra i da vecina medija iskrivljuje istinu o Domovinskom ratu, 38,97 posto ih to ne smatra a po tom pitanju neodlucnih je 6,07 posto.

Glogoski je izrazio zadovoljstvo sto je anketa, uz ostalo, pokazala i da braniteljski prosvjed podrzava i 52,50 posto Zagrepcana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iz ankete je vidljivo da, unatoc pokusajima od samog pocetka prosvjeda - gdje su predstavnici institucija lazima pokusali obmanuti javnost napadima na prosvjednike, putem medija i prijetnji pravosudem te slanjem pojedinaca i skupina kako bi se negativno prikazalo branitelje prosvjednike - kakav stav javnost ima prema braniteljima i jasno im je tko je dao najveci doprinos stvaranju samostalne Hrvatske", kazao je Glogoski koji je izrazio nezadovoljstvo rezultatima ranije ankete provedene za RTL televiziju.

Svjedoci 'cirkusa u hrvatskom pravosudu'

Istrazivanje koje je za RTL Danas provela agencija Promocija plus pokazalo je da vecina gradana taj prosvjed ne podrzava. Po rezultatima te ankete prosvjed potpuno podrzava 22,8 posto ispitanih, dok ga 11,6 posto uglavnom podrzava. Gradana koji nikako ne podrzavaju prosvjed bilo je 35,3 posto, a njih 12,9 posto ga uglavnom ne podrzavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreci o pravosudu rekao je kako su "svjedoci da su oni koji su u ladicama drzali argumente, dokumentaciju i optuznice za one koji su pocinili zlocine u Domovinskom ratu danas kandidati za Ustavne suce", pojasnivsi kasnije na novinarski upit da je pri tom mislio na Mladena Bajica. "To je za nas neprihvatljivo", naglasio je. Smatra i da su svjedoci "cirkusa u hrvatskom pravosudu" s pustanjem pa ponovnim pritvaranjem Branimira Glavasa, ali i Milana Bandica.

Glogoski drzi i da je Hrvatska - osim sto je sukcesijom preuzela oficire JNA a Erdutskim sporazumom one koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku, tajne agente KOS-a i Udbe, izgleda i sukcesijom preuzela i suce iz proslih vremena. "Zato nam i je takvo pravosude danas", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glogoski i predstavnik osjeckih branitelja Damir Buljevic pozvali su uime branitelja iz Savske 66 Branimira Glavasa na prestanak strajka gladu i da pocne jesti i piti tekucinu da ne bi priustio zadovoljstvo onima koji , kako su rekli, s uzitkom cekaju da umre u zatvoru kao sto je to Duro Brodarac.

Ponovni protuprosvjed

Osvrcuci se na najavljeni subotnji ponovni protuprosvjed protiv branitelja Glogoski je rekao da su njihovi transparenti i uvrede na proslom protuprosvjedu bili samo pokusaj uvodenja podjela u hrvatskom drustvu. Naveo je kako imaju informacije da iza toga stoje SDP i HNS koji su pozvali svoje clanstvo na prosvjed protiv branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jos jedan pokazatelj kako oni koji nisu zeljeli hrvatsku drzavu danas rade nove podjele u drustvu", kazao je Glogoski porucivsi im za subotnji antiprosvjed - neka vide da nas ima.

Upitan o posjeti srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dacica Hrvatskoj, Glogoski je odgovorio kako treba razgovarati oko pronalaska rjesanja vezanih uz probleme nestalih u Domovinskom ratu ili jurisdikcije vezane uz Veljka Marica. "Ocekujemo da se rijesi pitanje svih ratnih zlocina pocinjenih u Hrvatskoj a za koju su odgovorni oni koji su sudjelovali u agresiji na nasu zemlju iz Srbije", kazao je Glogoski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo