a sve zbog straha / Radnik HAC-a hodao tvrtkom pa udario glavom o stup. Tužio firmu, dobit će 1600 eura

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Radnik (45) hodao poslovnim krugom tvrtke te je zbog nepažnje udario glavom o betonski stup nadstrešnice. Zadobio je posjekotinu iznad desnog oka, puknuo mu je zub, a oštećene su mu i naočale. Sud je odlučio da mu tvrtka mora platiti odštetu u iznosu od 615 eura

8.1.2024.
23:44
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Radnik Hrvatskih autocesta (HAC) u rujnu je zadobio ozljedu na radu jer je glavom udario u betonski stup nadstrešnice zgrade. Odlučio je tužiti HAC tražeći odštetu za ozljede i pretrpljeni strah. Tužbom je tražio ukupno 1600 eura. Osiguravateljska kuća kod koje je HAC osigurao radnike upozorila je kako je radnik sam kriv za ozljedu jer je neoprezno hodao dvorištem firme. Kažu da je radnik okrenuo glavu prilikom hodanja pa je zbog toga udario u stup, javlja Danica.

Image
razbolio se od dosade /

Tužio svoju tvrtku jer mu je bilo dosadno na poslu, dobio 40.000 eura: Kazao da ga je 'profesionalno ubijala dosada'

Image
razbolio se od dosade /

Tužio svoju tvrtku jer mu je bilo dosadno na poslu, dobio 40.000 eura: Kazao da ga je 'profesionalno ubijala dosada'

Radnik je ispričao kako je tog dana iz garderobe hodao prema vozilu na parkingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U tom trenutku pozvao me šef da se dođemo dogovoriti za raspored. Pogledao sam prema njemu, a tijelo mi je ostalo u hodu pa sam desnim dijelom glave, odnosno lica udario u taj stup. To se dogodilo između 11.30 i 12 sati.Tom prilikom mi je pukao zub i zadobio sam posjekotinu iznad desnog oka. Imao sam i naočale na očima. Staklo tada nije puklo, već se samo okvir savinuo. Više ne koristim te naočale jer su već stare. Mjestom gdje sam se ozlijedio prolazim svakodnevno. Moje je mišljenje je da je bila nekakva ograda oko tog stupa ili zaštita da ja sigurno ne bih lupio u taj stup", tvrdi ozlijeđeni radnik.

Nalazom stalnog sudskog vještaka dr. Žarka Rašića, utvrđeno je da je "radnik u tom događaju zadobio natučenje glave čeono desno i puknuće zuba. Liječenje je završeno, odnosno stanje se stabiliziralo s kirurškog aspekta šest tjedana nakon štetnog događaja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutkinja je odlučila da su i radnik i HAC odgovorni za nezgodu, svaki u omjeru od 50 posto. Zbog toga mu je dosudila odštetu od 615 eura, a šteta na naočalama nije dokazana.

"Poslodavac je prilikom određivanja radnih zadataka i rasporeda trebao voditi računa o pravodobnom i adekvatnom planiranju i provođenju radnih postupka, a što je dozivanjem radnika radi određivanja rasporeda koji se pritom kreće prema vozilu radi izvršavanja zadanih zadataka, propustio učiniti. Slijedom navedenog, radnik je suodgovoran nastanku štete u omjeru od 50 posto, dok je u ostalih 50 posto odgovornost poslodavca koja je objektivna", naglasila je sutkinja u nepravomoćnoj presudi donesenoj ovih dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: HAC-ov Big Brother. Promet na autocestama nadgleda novi sustav: Čak 1900 kamera vas nadzire!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo