RADIMIR ČAČIĆ: / 'Preslagivanje s Bandićem je nemoguće, to je samo pusta zabava za javnost'

Image
Foto: PIXSELL, Jurica Galoić

Preslagivanje s Milanom Bandiće je zabava za javnost.

13.5.2016.
11:37
PIXSELL, Jurica Galoić
VOYO logo

"Mislim da su to medijski spinovi, zabava za javnost, u nedostatku bilo čega suvislog, bilo kakvog poteza Vlade ili bilo koga drugog", kazao je za N1 saborski zastupnik Radimir Čačić (Narodna stranka- Reformisti) komentirajući mogućnost preslagivanja većine s Milanom Bandićem.

Image
KLJUČA U SABORSKOM LONCU: /

I Rašković pregovara s Bandićem o prelasku u njegov klub

Image
KLJUČA U SABORSKOM LONCU: /

I Rašković pregovara s Bandićem o prelasku u njegov klub

Na pitanje što to znači za Vladu, odgovorio je: "Bit će agonija sasvim sigurno još 5, 6, 7 mjeseci ili godinu dana. Oduvijek je bilo tako, ali sad je još i gore, da je ljudima koji su na pozicijama sasvim svejedno koliko štete Hrvatskoj. Od sve te velike priče o reformama sad slušamo da će Vlada trajati dok se reforme provode, a gdje su reforme? To je smiješno. Znanja nemaju nikakvog, sposobnosti vrlo malo, stvari su zato takve kakve jesu. Sad imamo najveći rast industrijske proizvodnje, a nema Vlade."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova stranka, podsjeća, dala je šansu sadašnjoj vlasti i podržat će ono što rade dobro. Istovremeno navodi kako je zanimljivo da oporba kad postane oporba odjednom postane jako pametna i sve zna, a da četiri godine vlasti prije toga dokazuje da nisu napravili ništa.

'Karamarko se odavno trebao povući'

Čačić se osvrnuo i na problematiku na relaciji INA - MOL ističući kako je arbitražu moguće nastaviti istovremeno vodeći pregovore. "Svaki ozbiljni poslovni igrač traži i rješenja u dogovoru i pregovaranju, jer je istina da arbitraže mogu završiti s ozbiljnim štetnim posljedicama po jednu stranu. Najčešće su one ipak pitanje kompromisa. Ova teza s kojom je HDZ izlazio da treba obustaviti arbitražu, jer je velik rizik, ima i kontra tezu - a što ako je velika dobit? Hoće li i za to preuzeti odgovornost?", kazao je Čačić dodajući da se Tomislav Karamarko odavno trebao iz svega povući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto bi lobist MOL-a plaćao 2500 eura Ani Karamarko, Čačić odgovara: "Ovdje se očito radi o jednom prijateljskom odnosu između Karamarka i gospodina Petrovića. Petrović je, mislim, konzultant, a ne lobist. Da je lobist, to bi sve bilo čišće. To je u suštini način da se jednoj maloj tvrtci da neki minimalni prihod. Ja ne mislim da se radi o materijalnoj komponenti, kad bi itko u tome želio sakriti tu transakciju, kad se odbije porez, ostaje otprilike 1500 eura. Naravno da Petroviću uopće ne bi bio problem da tih 1.500 eura isplati direktno. Mislim da Karamarko nije mislio da tu radi nešto protuzakonito, ali činjenica je da su pokazali jednu potpunu naivnost, nedostatak bilo kakvog osjećaja što je što, što se može, što se ne može."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo