'SVA OVA DREKA KOJU SLUŠAMO...' / Čačić opleo po Laucu: 'Recimo jasno – čovjek je štetočina, opasan je i govori laži'; Komentirao i rast cijena goriva

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Govoreći u covid-potvrdama, Čačić smatra da se upotreba istih treba proširiti te da Vlada mjere donosi kad ne može pobjeći, često prekasno'

25.10.2021.
18:16
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska danas bilježi dvostruko više novozaraženih u odnosu na prošli ponedjeljak - imamo 680 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 16.645. 

Čelnik Reformista Radimir Čačić komentirao je trenutku epidemiološku situaciju i poručio da se mjere u Hrvatskoj ne mogu usporediti s onima u Francuskoj gdje "stvari funkcioniraju fenomenalno, normalan život na ulicama, u restoranima, u javnom prijevozu…". "To je samo pitanje uspostave sustava. Sva ova dreka koju slušamo je posljedica nesposobnosti i neodlučnosti Vlade da donese jasne odluke", kazao je Čačić za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STOŽER OBJAVIO NOVE PODATKE /

Danas imamo 680 novozaraženih, dvostruko više nego prošli ponedjeljak: Preminulo je 22 ljudi

Image
STOŽER OBJAVIO NOVE PODATKE /

Danas imamo 680 novozaraženih, dvostruko više nego prošli ponedjeljak: Preminulo je 22 ljudi

O Laucu: 'Čovjek je opasan'

“Problem je u mentalitetu našeg čovjeka i ne trebamo biti ponosni na to. Po mjerama smo vrlo blagi, a po smrtnosti smo jako visoko. Vlada mora donijeti odluke, to je stav Reformista od prvog dana. Vlada se do danas nije jasno odrekla Laucovih izjava, a mi ga slušamo već godinu i pol”, kazao je Čačić, dodajući da se ne poduzima dovoljno.

"Mi kao država i dalje neopravdano, opasno i štetno Laucu dajemo legitimitet… Nemojmo se zavaravati, nemojmo se praviti gluplji nego što je nužno. Recimo jasno – čovjek je štetočina, čovjek je opasan, iznio je čitav niz dokazanih laži", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći u covid-potvrdama, Čačić smatra da se upotreba istih treba proširiti. “Vlada mjere donosi kad ne može pobjeći, često prekasno”, dodao je.

'Zdravstveni novac razbacujemo kako se sjetimo'

Čačić je kazao i to da je centralizacija bolnica igra skrivača. “Goruća tema koja traje već 30 godina. Svi već dobrih 20 godina znaju što treba napraviti, o tome postoje detaljne analize i nitko to nema hrabrosti učiniti. Kad netko to i pokuša, druga strana ga napada. Kada sam dao ostavku, SDP-ova vlada je donijela odluku o ovom o čemu govori Beroš. Nakon toga, 2016. HDZ-ov ministar Nakić kaže da ništa nije napravljeno i u pravu je, ništa od ciljeva nije napravljeno. Sve se poništava. I danas, 2021. HDZ-ova vlada sve ono što je rekao Linić da treba napraviti, ide napraviti. I sada SDP-ovi ministri govore da je to brutalna centralizacija. Stvar je luda. Kad si na vlasti to ne napraviš jer se bojiš političkih batina”, rekao je Čačić koji naglašava nužnost reforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zdravstveni novac razbacujemo kako se sjetimo. Skupljamo političke poene… Te igre s milijardama, neracionalni i neodgovorni odnos prema zdravstvu nas dovodi do toga da je to 30 godina generator stalnih dugova i neplaćanja”, rekao je. “Svaki ministar ima cijeli kup kvalitetnih rješenja što treba napraviti", dodao je.

'Vlada može limitirati marže'

Na kraju se osvrnuo i na rast cijena goriva, poručivši da Vlada može limitirati marže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Marže su između jedne i dvije kune, do četiri puta veće nego što su standardi poslovanja. Ludo je u ovoj zemlji da u naftnim derivatima Vlada naplaćuje porez . Postoji genijalan mehanizam, da se rade nova skladišta koja su dva i pol puta veća od postojećih. Mogli bismo biti na 70 posto svih svojih potreba”, rekao je Čačić.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo