Radimir Čačić nakon godinu dana na slobodi!

Radimir Čačić u petak će izaći iz zatvora, nakon provedenih godinu dana u zatvoru.

17.6.2014.
13:39
VOYO logo

Povjerenstvo za privremeni otpust donijelo je odluku o puštanju nekadašnjeg prvog potpredsjednika Vlade iz zatvora, doznaje neslužbeno Jutarnji list.

U peteročlanom Povjerenstvu sjede dvoje sudaca Vrhovnog suda, zamjenik državnog odvjetnika, sudac izvršenja, kao i predstavnik Uprave za zatvorski sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačićev odvjetnik Čedo Prodanović uoči sjednice Povjerenstva izjavio je kako rezultat mora biti pozitivan te da bi drugačija odluka značila kršenje prava njegova klijenta. Naime, Čačić je sukladno odluci mađarskog suda, trebao na slobodu biti pušten prije mjesec dana, dodao je Prodanović.

Bivši prvi potpredsjednik Vlade kaznu za prometnu nesreću s dvoje poginulih u Mađarskoj počeo je služiti lani 17. lipnja, nakon što mu je Vrhovni sud odbio žalbu na presudu zagrebačkog Županijskog suda, koji ga je osudio na 22 mjeseca zatvora, u skladu s presudom suda u Mađarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Čačićeva obrana smatra da je pritom došlo do pogrešnog pravnog tumačenja jer je, prema mađarskoj presudi, Čačić nakon polovice kazne trebao biti pušten na slobodu, dok se hrvatski sud vodi domaćim zakonom koji propisuje da za otpust nakon 11 mjeseci mora podnijeti posebnu molbu. http://www.jutarnji.hr/radimir-cacic-izlazi-iz-zatvor-nakon-11-mjeseci-bivsi-potpredsjednik-vlade-na-slobodi/1199949/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo