Pusić se iznenadila oštrom reakcijom Rusije i objasnila koji je stav Hrvatske

13.2.2015.
16:23
VOYO logo

"Hrvatska ni na koji način ne podržava to što se neki hrvatski državljani bore u Ukrajini i radi na tome da se taj mali broj ljudi vrati kući", rekla je Pusić.

Reakcija ruskog ministarstva vanjskih poslova, koje je izrazilo zabrinutost i šokiranost činjenicom da se hrvatski dragovoljci bore na ukrajinskoj strani te je pozvalo hrvatske vlasti da "spriječe takvu izopačenu praksu", ministricu Pusić je iznenadilo "s obzirom da se u hrvatskom slučaju radi o vrlo malom broju ljudi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmanji broj ljudi

"Smatramo da se svi strani borci koji su na teritoriju druge zemlje trebaju vratiti i ne trebaju biti na teritoriju druge zemlje. U našem slučaju se radi valjda o najmanjem broju uopće."

U jučerašnjem odgovoru MVEP-a na rusku prozivku, navodi se da ih hrvatskih boraca u Ukrajini ima osam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitana može li se spriječiti njihov odlazak, ministrica je odgovorila da ne može, ali da se s njima može razgovarati i objasniti im o čemu se radi te pratiti tu situaciju i imati je pod kontrolom.

Dobro su došli

Pusić je potvrdila da na inauguracije Kolinde Grabar Kitarović u nedjelju dolaze ukrajinski predsjednik Petro Porošenko i ministar vanjskih poslova Pavlo Klimkin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako mi je drago, dobrodošli su...", kazala je ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo