Pusić ne stoji uz Čačića? 'Moraš se povući'

1.7.2012.
11:40
VOYO logo

Vesna Pusić u subotu nije bila u Svetom Martinu na Muri, nije prisustvovala konferenciji za novinare na kojoj je HNS podržao Radimira Čačića u njegovoj odluci da ostaje u Vladi. Povuklo je to za sobom niz kalkulacija o neslaganju u stranci i mogućnošću da se ministrica vanjskih poslova ne slaže sa stranačkim kolegama.

Pusić: Prevelik je to teret

Jutarnji list, pak, u nedjelju je napisao kako je takvo mišljenje Pusić već iznijela na sastanku u HNS-u odmah nakon presude Čačiću. Rasprava stranačkog vodstva navodno je bila popraćena povišenim tonovima i na njoj su izrečena različita mišljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moraš se povući. Prevelik je to teret", riječi su koje je navodno tada Čačiću izgovorila Vesna Pusić, a koje su prenijele njene kolege.

Vrdoljak: Stranka bez Vesne ne bi bila ista

Na sastanku je bio i Ivan Vrdoljak koji je u Dnevniku 3 HTV-a samo kazao kako se o Čačiću raspravljalo, ali da je temelj odluke donesen već prije izbora. Stav svoje kolegice nije negirao već je kazao da stranka bez nje zasigurno ne bi bila ista. Njen izostanak na Predsjedništvu stranke i Središnjem odboru u subotu opravdao je prije ugovorenim obvezama, te kazao kako su se s njom čuli i da će se u Svetom Martinu na Muri pojaviti u nedjelju gdje će na još jednoj konferenciji za novinare iznijeti svoje mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona smatra da treba ozbiljno izanalizirati situaciju i da se trebamo dogovoriti kako ćemo funkcionirati u idućih godinu dana da spasimo stranku i Ratka i da na idućim izborima potvrdimo da smo treća najjača stranka", kazao je Vrdoljak nakon što je urednik Dnevnika inzistirao da javnosti prenese mišljenje Vesne Pusić.

Što točno misli Vesna Pusić pokušali smo i mi doznati, ali iz njenih usta. Na pozive nam nije odgovorila. U vrijeme kad smo je zvali bila je na kavi s Čačićem. Mediji javljaju da je susret bio srdačan. No, sad se čeka što će iza njega uslijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo