loš utjecaj na sezonu / Pulu je ove godine obilježio nesnosni smrad iz kanalizacije: osjetili su ga i turisti

Prekrasna Pula ovog je ljeta turiste dočekala namirisana - vrlo neugodnim vonjem iz kanalizacije. Prije više od godinu dana grad je prokopan kako bi se zamijenili stari kolektori, no ostalo je još deset posto starih kanala koji posjetitelje tjeraju što dalje od centra grada

23.8.2015.
19:06
VOYO logo

U Puli je ovoga ljeta miris iz kanalizacije bio teško objašnjiva turistička atrakcija. Izgleda prekrasno, ali strašno smrdi.

"Prije sedam dana kad je padala kiša prošli smo ovuda autom. Ne da je smrdilo, nego sam zatvorio prozore, i dalje je smrdilo, strašno", prokomentirao je Đole iz Pule.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je posebno iritantan upravo jer se u obnovu kanalizacije u Puli prije gotovo dvije godine uložilo 240 milijuna kuna. Kažu da je ostalo još samo 10 posto starog kanala.

"Uzrok širenja je stari austrougarski kanal Plagrande koji je odvojen od sustava novoizgrađenog obalnog kolektora", rekao je Igor Stari, direktor Pragrande d.o.o.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puležani u svojim nosnicama osjete sve, samo ne poboljšanje.

"To je mislim, ponos našeg grada. Što bi da vam kažem? Sramota je, eto", rekao je Đemal iz Pule. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Miomiris' iz kanalizacije znao je protjerati i goste iz pulskih kafića.

"Dešavalo se, da, okretali su se i pitali zašto ne prestaje, ustajali i otišli ondje gdje nema smrada", rekao je ugostitelj Pero. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S dolaskom svježijeg vremena, i plinovi iz kanalizacije trebali bi se umiriti.

"Ekstremne temperature od preko 35 stupnjeva koje su praktično cijelo ljeto bile pristune i manjak kiše je glavni uzrok širenja neugodnih mirisa. Kao što smo govorili kad se budu temperature smanjile, smanjit će se i neugodni mirisi, a to se sad i potvrđuje", dodao je Stari. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se miris 'srednjovjekovog Mediterana' ne bi ponovio i sljedeće ljeto, direktor Pragrandea obećaje da će u novu kanalizaciju, ali i pročišćivače, uložiti još 55 milijuna kuna.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo