Gotovinu čeka jedan od najtežih obiteljskih zadataka

22.11.2012.
11:20
VOYO logo

U prvom tjednu svoje slobode, 55-godišnji umirovljeni general Ante Go­tovina bio je sve samo ne - slobodan. Nakon što je prošlog petka na Međunarodnom sudu za ratne zločine na području bivše Jugoslavije saslušao oslobađajuću presudu, vratio se u Hrvatsku i od tada javnost budno prati svaki njegov korak.

Iako ga se nitko nije tako zaželio kao njegova obitelj, supruga Dunja Zloić Gotovina, 15-godišnji sin Ante i 18-godišnja kći Ana i sada moraju biti strpljivi i dijeliti ga s građanima, poznanicima, rodbinom i prijateljima koji ga žele vidjeti i pozdraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dva dana Gotovinu je u Pakoštanima, mjestu iz kojeg je kao 16-godišnjak otišao u svijet, dočekalo 30 tisuća ljudi iz cijele Hrvatske. Najavio je da će od kraja tjedna ostati u Dalmaciji, jer želi vidjeti brojnu rodbinu i otići na rodni Pašman.

Tražio da djeca uče francuski

Dok je bio u haškom zatvoru, Gotovina se sa svojom djecom viđao jednom ili dva puta mjesečno, no on je podsredstvom supruge Dunje vodio brigu o njihovom obrazovanju. Inzistirao je da uče francuski, s obzirom na to da je njemu kao bivšem pripadniku Legije časti, Francuska druga domovina, piše Glorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Dilber, generalov prijatelj iz Domovinskog rata, u najtežim trenucima bio je uz obitelj Gotovina. Kao krsni kum generalova sina, preuzeo je dio očinskih dužnosti na sebe. Tako je Gotovinina kći Ana, koju ima iz veze s HTV-ovom novinarkom Vesnom Karuzom, često s Dilberom putovala u posjet ocu u Haag.

Povratak u normalu

Kad se euforija smiri i medijski prostor počnu puniti neke druge vijesti, pred 55-godišnjim generalom i njegovim najmilijima zapravo je vrlo težak zadatak - povratak u normalu. Jer oni "normalan" obiteljski život gotovo da i ne pamte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana, koja je ove godine maturantica, suočila ga je s činjenicom da otac mora kćer dopratiti na maturalnu zabavu i s njom otplesati prvi ples. Tako da će generalu jedan od vjerojatno najtežih zadataka nakon Oluje biti savladati dvokorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo