srušila se u dizalu / Prva žrtva nesnosnih vrućina: starici pozlilo u domu zdravlja, liječnici je nisu uspjeli reanimirati

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hitna pomoć je po dolasku pokušala reanimirati staricu, no nije joj bilo spasa

3.8.2017.
10:51
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

U Domu zdravlja Siget u Zagrebu jučer je preminula prva žrtva ovogodišnjih vrućina, piše Večernji list. 

Naime, čim se ustanova otvorila, jednoj 78-godišnjoj starici pozlilo je u dizalu te institucije, a nedugo potom je preminula. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hitna pomoć je po dolasku pokušala reanimirati staricu, no nije joj bilo spasa. 

Hitnu je pozvao portir, inače student koji je za Večernji telefonski potvrdio da radi kao zamjena za godišnji odmor i da ne zna što nam smije reći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Doma zdravlja Zagreb – centar, doc. dr. sc. Antonija Balenović, ispitala je što se dogodilo u ovom pripadajućem domu zdravlju, o čemu je dobila pisano izvješće. Prema podacima iz tog izvješća, u 7.20 sati je po medicinsku sestru i liječnicu u jednu ordinaciju došla spremačica jer je u liftu žena na podu bez svijesti. Liječnica i sestra otrčale su do lifta i zatekle ženu u bočnom položaju u koji ju je stavio netko od okupljenih promatrača i utvrdile da žena ne diše i nema puls. Liječnica ju je okrenula na leđa, izvadila donje zubalo i započela masažu srca, a jedna žena među okupljenima je rekla da dolazi Hitna pomoć. Potom je došla druga medicinska sestra koja je zamijenila doktoricu na masaži srca dok je ova otišla po defibrilator na portu, piše Večernji.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo