PROPAO PROJEKT SDP-a: / Bernardiću leđa okreću i oni koji su ga podržavali, traži se novi šef stranke

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

SDP-ovcima je prekipjelo i uskoro bi na Bernardićevom mjestu željeli vidjeti novog šefa. Neka imena već se spominju.

25.1.2018.
16:11
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Do sada su na rušenje Bernardića pozivali njegovi neistomišljenici, međutim sada su "svom projektu", kako se govori u stranci, leđa okrenuli i Zlatko Komadina i Rajko Ostojić.

Prema riječima Željka Kolara, koji je do jučar također stajao uz Bernardića, stvar je otišla malo predaleko i ako se stanje u SDP-u ne smiri nakon konvencije, a potom i nakon izbora za vodstva županijskih organizacija, ne vidi što bi drugo moglo uslijediti osim izbora za novog lidera i vodstvo. Taj Kolarov istup može se tumačiti i kao pokušaj smirivanja strasti s obzirom na to da neki rušenje Bernardića predviđaju već na stranačkoj konvenciji sredinom veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić mora pristiati

Ipak većina sugovornika Večernjeg lista iz vrha stranke, a koji se slažu da je došlo vrijeme da Bernardić ode, smatra da Bernardićev odlazak treba izrežirati na drugačiji način. Kao prvo, to se treba dogoditi nakon izbora u županijskim organizacijama, dakle nakon što teren dobije vodstvo. A kao drugo, potrebno se dogovoriti o jednom kandidatu, jer još jedne izbore s velikim brojem kandidata stranka ne može podnijeti.

Naravno, da bi to bilo moguće, potrebno je u to uvjeriti i samog Bernardića koji mora pristati na nove izbore. Konkretni razgovori o njegovu nasljedniku još nisu obavljeni, ali imena potencijalnih kandidata, već se naveliko spominju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući nasljednici

Većina SDP-ovaca koji su za promjene smatra da bi najbolji izbor bio Tonino Picula, no pitanje je da li on želi napustiti Bruxelles i posvetiti se stranci.

Osim Picule, sve se češće spominje i ime zastupnika Joška Klisovića, a razgovarat će se sigurno i o Sinišu Hajdašu Dončiću, koji ima jaku stranačku bazu, ali i Peđi Grbinu, koji je protiv Bernardića istupio još u rujnu. Kao i Miranda Mrsića, koji je prvi javno kazao da želi preuzeti SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo