PROMETNE NA A1: / Zbog dvije nesreće problemi u prometu kod čvora Novigrad i Perušić

Image
Foto: PIXSELL, Zarko Basic

Dvije prometne nesreće usporavaju promet na autocesti A1. Riječ je o nesreći kod čvora Perušić i nesreći kod čvora Novigrad.

22.8.2015.
8:30
PIXSELL, Zarko Basic
VOYO logo

Zbog prometne nezgode na autocesti A1 kod čvora Perušić, promet u smjeru Splita teče otežano i usporeno, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK). Zbog opasnosti od naleta na divlju životinju, koja je uočena unutar ograde autoceste A1, između čvorova Vukova Gorica i Bosiljevo te zbog lakše prometne nezgode kod čvora Novigrad, u smjeru Rijeke vozi se uz ograničenje brzine. Pojačan je promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče osobito između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora, A2 Zagreb-Macelj te zagrebačkoj obilaznici (A3). Na ostalim cestama promet je uglavnom slab. Pred naplatama Lučko i Zaprešić, u oba smjera, nema dužih čekanja.

Problemi zbog vjetra

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila). Jak vjetar usporava promet i na autocestama A1 od vijadukta Božići do južnog ulaza u tunel Sveti Rok i A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić. Mokrih i skliskih kolnika ima mjestimice u Lici, i Dalmaciji te na krajnjem jugu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A1 između tunela Mala Kapela i Sveti Rok te A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva i Kikovice. Na cestama u gorju te na Jadranskoj (DC8) i Ličkoj (DC1) magistrali mogući su odroni zemlje i kamenja. Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Granični prijelazi

Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima Bajakovo, Rupa, Klek, Karasovići, Metković i Slavonski Brod (na ulasku), Kaštel i Plovanija (na izlasku) te Macelj (u oba smjera). Pojačan je promet u trajektnim pristaništima prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima te u trajektnim lukama Zadar i Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo