Inspekcija u Metkoviću / Progovorile mame koje su same spašavale djecu: 'Rekli su mi da umišlja. Jedva je preživjela'

Image
Foto: RTL / Ivo Cagalj/PIXSELL

Stigla je inspekcija Ministarstva zdravstva, ali i Liječničke komore koja bi trebala utvrditi okolnosti smrti dječaka

17.12.2018.
18:51
RTL / Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Dječak je preminuo 11. prosinca, a s Hitne pomoći vraćen je kući nekoliko puta. Ovaj slučaj potaknuo je i druge roditelje da podijele svoje priče iz metkovske hitne pomoći. 

Inspekcija Ministarstva zdravstva stigla je u Metković, a nakon toga idu i u splitsku bolnicu utvrditi sve činjenice u slučaju smrti devetogodišnjeg dječaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove sekunde smo došli, idemo vidjeti s ljudima, razgovarati, idemo vidjeti istinu i što se zaista dogodilo", komentirao je Milivoj Novak, član inspekcije Ministarstva zdravstva.

"Rekli su mi da umišlja bolove"

U međuvremenu jedna ogorčena majka otkriva nam svoju obiteljsku dramu iz ljeta prija tri godine. Tvrdi da je kćer u teškom stanju dovela nekoliko puta u metkovsku hitnu pomoć…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I rekla mi je da ona umišlja bolove, da joj se mišić neki upalio i tako ja sam tražila da joj daju nešto za bolove, "ne", rekla je ako vi potpištete ja ću joj dati. Ona je već bila dijete s dijagnozom atrerijske hipertenzije, visokog tlaka, teški asmatičar", ispričala nam je majka Karla Medar.

Na svoju ruku odlučila je dijete odvesti u splitsku bolnicu, gdje su joj, kaže, spasili život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spasili su je na jedvite jade, tlak je već bio kritičan, uvodili su je u salu i rekli 'ne znamo da li je izvodimo', tada su me pitali papire s hitne u Metkoviću gdje sam ih ja gledala i pitala koje papire", nastavlja Karla Medar.

Iako majka tvrdi da je sve prijavila, ravnatelj hitne nije upoznat sa slučajem. A za petogodišnju djevojčicu koja je preminula prije dvije godine saznao je tek iz medija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu se nije radilo o odbijanju pacijentice, već je od strane našeg tima upućena isti tren u pedijatra i gdje je pošla s dijetom nije se gubilo vrijeme, zaključeno je da dijete mora hitno u Split", izjavio je Luka Lulić, ravnatelj hitne pomoći dubrovačko neretvantske županije.

Rezultati inspkecije u posljednjem tragičnom slučaju očekuju se idući tjedan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inspekcija treba ustanoviti kad je došlo do pogoršanja i je li to moglo biti prepoznato, je li dijete trebalo biti upućeno u bolnicu. Postoje laboratoriji koji rade subotom, koji rade u pripravnosti", kazao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Kada stignu rezultati znat će se je li bilo propusta i tko je odgvoran za smrt devetogodišnjeg dječaka. 

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo