REKORDNE TEMPERATURE / Prognostičarka DHMZ-a: 'U zadnjih 25 godina ovo je jedan od najtoplijih Uskrsa'

Jače naoblačenje i kiša stižu u utorak

Lucija Ptičar

30.3.2024.
20:37
VOYO logo

Uskrsni vikend u znaku je i rekordnih temperatura. U Slavoniji i ljetnih 28 stupnjeva. Stiže nam jedan od najtoplijih Uskrsa u posljednjih 25 godina. Kratki su rukavi zavladali zagrebačkim Jarunom.

"Malo iskreno pretoplo za ovo doba i jednostavno nisam navikla. Inače smo nosili zimske jakne prošle godine u ovo vrijeme", kaže nam Mia. "Svake godine sve toplije. Iznenađuje li te to ili to odgovara? Pa odgovara, meni je draže kad je toplije vrijeme", dodaje Erin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izmjerenih 17 stupnjeva, za gospodina Predraga, prehladno je za skok u jezero. "Čekam sada priliku, još koji stupanj da počnem plivati. Negdje mi treba 18, 19 stupnjeva bar", ističe Predrag.

Dok se dio građana sunčao uz zagrebačko more za hrabriji potez bio je gospodin Damir. "Ne, hladno nije sigurno. Najteže je uć, uć je vrlo teško, ali kad izađeš to je kao da si dobio transfuziju krvi - savršeno", napominje Damir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ODLIČAN MANEVAR POSADE /

Trajekt jedva pristao u luku Vis, pogledajte snimku

Image
ODLIČAN MANEVAR POSADE /

Trajekt jedva pristao u luku Vis, pogledajte snimku

Omiljene sportske aktivnosti

Idealno i za sve one koji su ove rekordne temperature za početak proljeća namamile na omiljene sportske aktivnosti. Biciklisti i građani na rolama na svakom koraku. Neki su se uhvatili rekreacije kako bi napravili mjesta za blagdanske delicije.

"Prvo bicikl, rekreacija, pravljenje mjesta i onda idemo doma. Koliko će trajati još ova vožnja? Još sat vremena", rekao je Muhamed. Jesu li ovo i nekako pripreme da više delicija stane? "Da, naravno, francuske salate pogotovo da", izjavila je Erin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog osjećaja kao da je vrhunac ljeta slatke muke za građane, pa se osvježenje tražilo u omiljenoj kuglici sladoleda. "Ovo je rijetkost. Vrijeme se totalno promijenilo. To više nije kao nekad. Doživalj je ovako izaći na ovakvo vrijeme evo uživamo", smatra Rade.

Neuobičajene temperature

Iz državnog hidrometeorološkog zavoda ističu kako su ovo neuobičajene topline. Temperature su primjerenije svibnju ili početku lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već je oboreno par rekorada temperature danas i to na istoku zemlje gdje je temeperatura dosezala 28 stupnjeva. U zadnjih 25 godina ovo je jedan od najtoplijih Uskrsa, među prvih pet", rekla je Katarina Kataušić, dežurna prognostičarka Državno hidrometeorološkog zavoda.

Lakše su disali turisti u Opatiji. U 16 sati izmjereno je 18 stupnjeva. "Odgovara jer je mart i toplo je", rekla je Matea. Jeste očekivali da ćete kratke rukave nositi? "Da, pripremili smo se", dodala je. "Nakon zime odgovara", kaže Gregor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznadprosječno toplo ostaje preko ukrsnog vikenda, a jače naoblačenje i kiša stižu u utorak.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo