PROFESOR FILOZOFSKOG OPTUŽEN ZA SPOLNO UZNEMIRAVANJE STUDENTICA: / 'Znam tko su fakultetski poznati nasrtljivci na celebrity razini'

Image

Roksandić i dalje tvrdi da se protiv njega vodi 'medijski linč' iako je Povjerenstvo Fakulteta zaključilo da je opetovano i teško seksualno uznemiravao studentice

26.5.2021.
14:43
VOYO logo

Drago Roksandić, profesor emeritus zagrebačkog Filozofskog fakulteta te čovjek za kojeg je Povjerenstvo Fakulteta zaključilo da je opetovano i teško seksualno uznemiravao studentice, ponovno se javnosti obratio priopćenjem.

Kako prenosi Zagreb.info, Roksandić navodi da je predložio pokretanje tri postupka - prvi je protiv fakultetskog Povjerenstva za zaprimanje prijava za spolno uznemiravanje, drugi protiv profesora Nevena Budaka i treći protiv profesorice Zrinke Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji, među kojima je prvi Telegram objavio Roksandićevo ime, pisali su o svjedočanstvima više studentica koje tvrde da ih je upravo on uznemiravao dok su studirale na Filozofskom. Sve je počelo sa slučajem tadašnje studentice, danas profesorice, Blažević. Nakon što je Telegram objavio Roksandićevo ime, on je objavio njezino.

Image
BUDAK ODGOVORIO ROKSANDIĆU I OTKRIO: /

'Glasine o njegovom neprimjerenom ponašanju kružile su već jako dugo'

Image
BUDAK ODGOVORIO ROKSANDIĆU I OTKRIO: /

'Glasine o njegovom neprimjerenom ponašanju kružile su već jako dugo'

Roksandić: 'Znam tko su fakultetski poznati nasrtljivci na celebrity razini'

Profesor Roksandić u novom priopćenju tvrdi kako od Miljenka Jurkovića, inače v.d. dekana Filozofskog, nije primio nikakav odgovor o prijedlogu pokretanja triju postupaka. "Ako se odgovorom ne smatra medijski linč, što je jedino što neki ljudi na Fakultetu i u njima glasnogovorničkim medijima znadu", napisao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz priopćeno pismo, upućeno Jurkoviću, Roksandić navodi kako je prije dva mjeseca prekinuo fakultetsku komunikaciju. Kaže da je to učinio "zbog objeda, laži i kleveta na njegov račun". Konstatirao je da ni u jednom njemu poznatom slučaju nije bilo riječi o seksualno nasrtljivom ponašanju.

"Znam tko su fakultetski notorno poznati seksualni nasrtljivci i to na celebrity razini, koje, koliko znam, još uvijek nitko ne procesuira", prenosi Zagreb.info priopćenje Drage Roksandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo