PROBLEMI U NOVOM ZAGREBAČKOM KVARTU: / Kad je Bandić davao ključeve izgledalo je bajno, sada voda jedva curi, a ni lift ne radi

Image
Foto: PIXSELL

"Curi kod sifona, a i općenito je slab protok vode.

3.7.2018.
18:15
PIXSELL
VOYO logo

Stanarima novog stambenog naselja u novozagrebačkom kvartu Podbrežju stvari su djelovale bajno kada im je gradonačelnik Milan Bandić prije dva tjedna uručivao ključeve stanova danih u socijalni najam. Danas kažu kako su uvidjeli da je jedno bilo na tlocrtu, drugo u ugovoru, treće u zapisniku, a četvrto u stvarnosti.

"U zaključku kojim sam dobila stan u socijalni najam stoji da on ima nešto više od 64 četvorna metra, a u zapisniku pri predaji stana stoji da je kvadratura 46 četvornih metara. Ne želim ispadati nezahvalna jer svi smo mi sretni što smo dobili stanove od Grada, ali ipak je riječ o 20 kvadrata, a mi smo peteročlana obitelj", kazala je za Večernji list jedna od stanarki Podbrežja, naselja smještenog između Sigeta i Svete Klare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI VELIKI PROJEKT U ZAGREBU: /

Otvoreni radovi na izgradnji 608 stanova u Podbrežju

Image
NOVI VELIKI PROJEKT U ZAGREBU: /

Otvoreni radovi na izgradnji 608 stanova u Podbrežju

Ne znaju kamo će im djeca u školu

Iako najamnina nije visoka, štoviše za 46 kvadrata iznosi 120 kuna mjesečno, a za 64 kvadrata oko 170 kuna, ta se stanarka nada da njenoj obitelji ipak neće naplaćivati veću kvadraturu. No, razlika u najamnini najmanji je problem jer stanari se žale i na manjkavosti u samim stanovima.

"Curi kod sifona, a i općenito je slab protok vode. Ne radi lift, još uvijek nema tehničkih uvjeta za internet, ali najveći nam je trenutačno problem što ne znamo kamo će nam djeca u školu. Za ovu u Podbrežju obećavalo se da će biti gotova usporedno s prvim zgradama, ali sad kako sve kasni, moramo birati između Sigeta i Sloboštine, a u objema nam školama govore da u njima nema mjesta", kažu za Večernji list neki stanari Podbrežja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

19.04.2018., Zagreb - Stambeno naselje Podbrezje.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Potkrala se greška jer se žurilo s podjelom ključeva?

U spomenutim školama navodno nisu očekivali da će biti toliko novih stanara, a da nova škola neće biti dovršena. U Gradskom poglavarstvu kažu da su održani sastanic s ravnateljima škola te da će u njima biti mjesta za svu djecu, no još ne znaju na koji način će biti porvedeni upisi.

Što se tiče nedostataka u stanovima, u Gradu ističu da se popravci obavljaju te da svaki nedostatak u stanu treba prijaviti radnicima koji su još na terenu, ali i djelatnicima Grada koji povremeno obilaze gradilište jer radovi na zgradama u novom naselju još traju. Što se tiče kvadrature stanova, piše Večernji list, u Gradu kažu da je moguće da se u zapisnicima potkrala greška jer su “brzo morali biti gotovi, kako bi ih gradonačelnik svečano podijelio”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo