TOMAŠEVIĆ PRIZNAO PROBLEM / Sutra će obznaniti rješenje; oporba likuje: 'Jedno je biti aktivist, a drugo voditi Zagreb'

'Obrada glomaznog otpada je zadatak privatnih firmi s kojima trenutno postoje ugovori koji ističu' kazao je Tomašević koji je najavio da će sutra predstaviti rješenje ovog problema

12.8.2021.
20:53
VOYO logo

Prije dva dana zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević tvrdio je da nema, a danas priznao da Grad Zagreb ima problem s glomaznim otpadom. No, tvrdi da ima i rješenje, koje bi trebao predstaviti u petak. Za to vrijeme reciklažna dvorišta su puna, a kontejneri krcati.

U prilogu RTL-a Danas kaže se da problem s odvozom glomaznog otpada postoji još od 3. kolovoza, a iz Holdingove podružnice Čistoće pravdaju se reorganizacijom i najavljuju da bi zastoja moglo biti još.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'MOLIMO GRAĐANE ZA STRPLJENJE' /

Čistoća potvrdila da postoje zastoji u odvozu glomaznog otpada: 'Treba nam određeno vrijeme prilagodbe'

Image
'MOLIMO GRAĐANE ZA STRPLJENJE' /

Čistoća potvrdila da postoje zastoji u odvozu glomaznog otpada: 'Treba nam određeno vrijeme prilagodbe'

Nije problem odvoz, nego obrada glomaznog otpada

"Trenutačno zbog reorganizacije odvoza glomaznog otpada, molimo građane za strpljenje i razumijevanje jer radimo na uspostavi nove metodologije i tehnologije obrade glomaznog otpada koja osigurava ekonomičnost te zahtijeva i određeno vrijeme prilagodbe. Iz tog razloga, mogući su privremeni i kratkotrajni zastoji pri zbrinjavanju određenih vrsta otpada koji se kategoriziraju kao glomazni otpad", poručuju iz Čistoće.

Nije problem odvoz, nego obrada glomaznog otpada jer Čistoća nema gdje s njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obrada tog otpada je zadatak privatnih firmi s kojima trenutno postoje ugovori koji ističu", kazao je Tomašević.

Na pitanje je li razmišljao o aneksima ugovora dok se ne objavi javni natječaj, Tomašević odgovara: "Pa vjerujem da jesu, ali sad opet idemo u detalje. Reći ću vam sve sutra."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CIOS spreman privremeno besplatno skladištiti otpad

Ta tvrtka kojoj je ugovor istekao je CIOS, tvrtka obitelji Pripuz koja se, usprkos optužbama nove gradske uprave da im je bivši gradonačelnik pogodovao, prijavila na novi natječaj Holdinga. Rezultati natječaja još nisu poznati, ali do tad CIOS ima ponudu:

"Spremni smo i nudimo novoj gradskoj upravi Grada Zagreba, kao rješenje akutnog problema, da bez ikakve naknade (besplatno) privremeno skladište prikupljeni glomazni otpad s ulica Grada Zagreba u reciklažnom centru tvrtke", poručuju iz CIOS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomaševićev koalicijski partner i predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović pravda gradonačelnika.

"Gradonačelnik ja vjerujem da se sada upoznava s detaljima svih problema grada zagreba, a njih je stvarno pregršt, kad koji u prinesu pozornosti", kazao je Klisović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane oporba, očekivano, likuje.

"Jedna stvar je biti aktivista, a druga stvar je voditi glavni grad Hrvatske, grad Zagreb. Mislim da bi Zagreb u svakom trenutku trebao imati rješenje zbrinjavanja otpada", kazao je HDZ-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Vladimir Iviček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo