ZNATE LI ŠTO ČINITI TIJEKOM? / Prijete grane, nagnuto drveće. Grad Zagreb moli da se izbjegavaju parkove nakon oluje. Civilna zaštita izdala savjete

Image
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Dvije su osaobe preminule u Zagrebu zbog ozljeda zadobivenih u oluji, a jedna u Novoj Gradiški

20.7.2023.
7:45
Neva Zganec/PIXSELL
VOYO logo

Jer vise stabla, grane i jer je opasno biti u njihovoj blizini trenutno, Grad Zagreb upozorava sve stanovnike da se drže što dalje od parkova dok se isti saniraju.

S druge strane, civilna zaštita objavila je upute za ponašanje tijekom nevremena pa istaknula kako se savjetuje odgađanje svih aktivnosti na otvorenom prostoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su još i savjeti poput: uđite u kuću, zgradu ili automobil, osigurajte manje vanjske objekte, zatvorite prozore i vanjska vrata i po mogućnosti ih dodatno osigurajte, izbjegavajte tuširanje i kupanje, žične telefonske uređaje koristite samo u krajnjoj nuždi.

Kažu i kako bi bilo pametno odspojiti sve električne uređaje izvlačenjem utikača iz utičnica, isključite klima uređaje; izbjegavajte sklanjanje ispod visokih izoliranih stabala na otvorenom području; izbjegavajte vrhove brjegova, otvorena polja i prostore, plaže i kupanje u vodi; izbjegavajte sklanjanje u manjim objektima kao što su šupe na otvorenom prostoru i izbjegavajte sve metalno - traktore i druge radne strojeve, motore i bicikle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Zapovjednik vatrogasaca: 'Kolega je ozlijeđen prilikom rada s motornom pilom. Ovo je kao ratna situacija'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo