TUGA U SPLITU / Preminuo Srdjan Podrug, profesor i dekan FESB-a: Kolege su ga voljeli, studenti obožavali

Image
Foto: Miranda Čikotić / PIXSELL

Podruga su iznimno cijenili i zbog stručnih i zbog ljudskih kvaliteta. Svjedoči tomu i podatak da su ga kolege triput zaredom birale za dekana splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje

7.11.2022.
15:19
Miranda Čikotić / PIXSELL
VOYO logo

Jutros je u Kliničkom bolničkom centru Split, u dobi od 51 godinu, preminuo Srdjan Podrug, profesor i dekan splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB). Tužna vijest pogodila je sve njegove kolege i studente među kojima je bio omiljen.

"Neizmjerno me pogodila ova vijest, svi smo se nadali sretnijem ishodu liječenja. Sa Srdjanom godinama surađujem, bili smo svojevremeno skupa u Senata kao dekani… Profesor Podrug je izuzetno stručna i poštena osoba s integritetom, ovo je veliki gubitak", kazao je za Slobodnu Dalmaciju prof. dr. Dragan Ljutić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolege ga triput zaredom birali za dekana

Podruga su iznimno cijenili i zbog stručnih i zbog ljudskih kvaliteta. Svjedoči tomu i podatak da su ga kolege triput zaredom birale za dekana FESB-a.
Slobodna Dalmacija piše da je bio jako posvećen obitelji - supruzi Asji, sinovima Kaji i Pjeru i kćerkici Jeleni.

Podrug je rođen 1971. godine u Splitu, gdje je pohađao i završio osnovnu školu, a nakon toga i MIOC, sadašnju III. gimnaziju. Diplomirao je 1994. na studiju strojarstva na FESB-u. Tijekom studija dobio je tri rektorove nagrade. Magistrirao je u Zagrebu, a doktorirao 2004. na FESB-u u Splitu. Na FESB-u bio je zaposlen od 1995. godine u svim zvanjima, od asistenta do redovnog profesora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo