OSTAVIO BOGATO POSLOVNO NASLJEĐE / Preminuo Mirko Grbešić, jedan od najbogatijih hrvatskih poduzetnika

Image
Foto: Pixabay

Za njegovo poslovno carstvo karakteristika je stalan, ali ne prebrzi rast

23.8.2022.
16:35
Pixabay
VOYO logo

U 62. godini preminuo je Mirko Grbešić, uspješni poduzetnik u BiH i Hrvatskoj, inače vlasnik osječke Saponije i Kandita te bjelovarskog Koestlina. Grbešić je u ponedjeljak prebačen u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru nakon što mu se stanje pogoršalo, a u utorak je preminuo, potvrdili su iz te zdravstvene ustanove.

Rođen je 11. kolovoza 1960. u Širokom Brijegu. Grbešić je osnovao tvrtku Mepas d.o.o., a u Mostaru je otvorio najveći trgovački centar u BiH, "Mepas Mall".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječku Saponiju kupio je 1998. godine za 20 milijuna njemačkih maraka, a zatim je postao vlasnikom bjelovarskog Koestlina. Za osječki Kandit dao je šest milijuna eura te uložio priličnu svotu novca da bi taj brend vratio na police trgovina i među potrošače. Preuzeo je, povrh toga, obvezu da će do 2014. premjestiti tvornicu s postojeće lokacije te napraviti novu u osječkom predgrađu Nemetinu - investicija vrijedna 20 milijuna eura.

Image
ZAŠTITA OKOLIŠA I ODRŽIVI RAZVOJ /

Saponia dobila nagradu Ministarstva gospodarstva

Image
ZAŠTITA OKOLIŠA I ODRŽIVI RAZVOJ /

Saponia dobila nagradu Ministarstva gospodarstva

Transparentno poslovanje

Grbešićev Mepas je 2000. godine otkupio tvrtku metalne proizvodnje i ugradnje Metalac iz Širokog Brijega. Poduzetnik je postao i vlasnik Maraske i Brodomerkura. U 2012. godini Grbešić je u Mostaru otvorio najveći trgovački centar u BiH, koji se prostire na 100-tinjak tisuća četvornih metara - Mepas Mall.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za njegovo poslovno carstvo karakteristika je stalan, ali ne prebrzi rast. U BiH i u Hrvatskoj nema primjedbi na poslovanje njegovih tvrtki kao niti na način stjecanja vlasništva nad njima. "Poslovna politika koju vodimo na svim tržištima je jasna, legalna i transparenta, tako da ne dajemo povoda za bilo kakve špekulacije", rekao je Grbešić svojedobno. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 133 milijuna kuna te ga smještaju na 15. mjesto na listi najbogatijih Hrvata.

Grbešić je osnovao tvrtku Mepas d.o.o., a u Mostaru je otvorio najveći trgovački centar u BiH, "Mepas Mall".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo