Preminula bivša zastupnica Vera Babić

Vera Babić je bila jedna od najkompetentnijih stručnjaka u državi za složenu problematiku mirovinskog sustava, ali i autorica njegove reforme. Preminula je u četvrtak, u 64. godini života.

11.5.2012.
14:19
VOYO logo

Stručnjakinja za radno pravo i mirovinski sustav, bivša zastupnica Vera Babić, preminula je u 64. godini života. Zastupnici u Saboru odaju počast svojoj pokojnoj kolegici. Predsjednik Sabora Boris Šprem izrazio je sućut obitelji bivše zastupnice.

"Sa žaljenjem sam primio vijest da je preminula naša nekadašnja saborska kolegica, zastupnica Vera Babić. U tužnim trenucima rastanka prisjećamo se njenog političkog angažmana u najtežem razdoblju kada se Hrvatska borila za neovisnost i samostalnost te kasnije njenog stručnog i visokoprofesionalnog mirnodopskog doprinosa na području rada i socijalne skrbi", navodi Šprem u pismu sućuti kojim u svoje ime i u ime Sabora izražava žaljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravnica Vera Babić je bila zastupnica od 1990. do 1992. godine, nakon čega, 1995. godine postaje pomoćnica ministra rada i socijalne skrbi, dok 2000. godine postaje zamjenicom ministra. Radni vijek završava u ministarstvu gospodarstva, u mirovinu odlazi 2009. godine, u 61. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo