Predsjednik i premijerka nastavili s prepucavanjem

'Loša je i predsjednikova izjava da će njegova popularnost koristiti SDP-u na parlamentarnim izborima.

18.7.2011.
14:45
VOYO logo

Danima već traju napeti odnosi između premijerke Jadranke Kosor i predsjednika Ive Josipovića. Novu polemiku izazvali su stavovi koje je predsjednik Josipović iznio u intervjuu Večernjem listu.

Premijerka Jadranka Kosor boravila je u ponedjeljak Babindubu kod Zadra gdje je nakon puštanja u rad dijela magistralnog plinovoda prilično opširno komentirala dijelove Josipovićeva intervjua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit jesu li pregovori trebali biti završeni prije lipnja, J. Kosor je rekla kako je vjerovala da se predsjednik Josipović veseli zajedno sa svim građanima "što smo postigli veliki povijesni cilj kojeg je ostvarila ova vlada koja je i deblokirala pregovore".

Komentirala je i izjavu da se Vlada nije borila protiv korupcije i da su nositelji borbe DORH i policija te da ona osobno nikoga nije prijavila za korupciju iako je bilo takvih slučajeva u njenoj blizini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik tvrdi da nisam nikoga prijavila, a moje je pitanje od kuda to predsjednik zna i je li to nagovještaj da predsjednik želi nadzirat potpuno neovisna tijela. To bi bilo jako loše, kao što je loša i predsjednikova izjava da će njegova popularnost koristiti SDP-u na parlamentarnim izborima. Zato bi bilo dobro da se predsjednik vrati u svoje ustavne okvire i vjerujem da predsjednik razumije koliko sve ovo skupa može biti opasno", ustvrdila je Kosor.

Osvrnula se i na najave o datumu izbora te priče da to neće biti 4. prosinca nego 5. ili 6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htjela bih samo podsjetiti da jedan neradni dan košta milijardu i 100 milijuna kuna i zato pitam možemo li si dopustiti još jedan neradni dan i toliki gubitak?", pitala je premijerka.

Na upit da komentira tvrdnju predsjednika da joj može preporučiti jednog kvalitetnog pravnika, premijerka Kosor rekla je da se ne želi nadmudrivati, ali da bi i ona isto tako mogla reći u tom slučaju da bi Uredu predsjednika trebao jedan kvalitetan pravnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107180211006 arti-201107110838006 arti-201107060842006 arti-201107040218006

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo