PRED NAMA JE VRUĆ VIKEND, A ONDA STIŽE VELIKA PROMJENA VREMENA: / Od ponedjeljka kiša, pljuskovi i drastično zahlađenje!

Image

Do kraja tjedna prevladavat će sunčano, vrlo toplo i vruće vrijema, no već u ponedjeljak sa zapada jače naoblačenje uz kišu i pljuskove s grmljavinom te svježije.

2.9.2016.
9:22
VOYO logo

Od nedjelje jugo i južni vjetar u jačanju, na sjevernom dijelu u okretanju na buru, prognoza je DHMZ-a.

Klimatološke obrade meteorološkog ljeta tek će se objaviti, no sasvim je sigurno da aktualno ljeto u konačnici neće biti ni blizu vruće kao prošlo, iako se posvuda bilježi pozitivno temperaturno odstupanje od temperaturnog prosjeka, piše Crometeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja tjedna vruće i stabilno

Dok u unutrašnjosti zemlje i dijelu sjevernog Jadrana oborina nije nedostajalo, u velikom dijelu Dalmacije, osobito uz obalu i na otocima, počinju se osjećati posljedice ljetne suše. Pri tome je osobito sušno bilo u srpnju, kada su mnoga mjesta u Dalmaciji zabilježila tek jednoznamenkastu mjesečnu količinu oborina, a stanje je vrlo slično i za kolovoz za obalu i otoke srednje i južne Dalmacije.

Image

Svi se prognostički modeli slažu da nas do kraja tjedna očekuje stabilno vrijeme uz obilje sunca i visoke temperature zraka. Kratki popodnevni pljuskovi uglavnom su sporadično mogući u planinskom području. Temperature zraka bit će visoke, više od normale za dio godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će u mnogim predjelima posljednjeg dana kolovoza najviša dnevna temperatura biti oko vrućih 30°C, a ponegdje i nešto viša od toga.

Kiša će razveseliti poljoprivrednike u Dalmaciji

Dodatno će zatopliti u unutrašnjosti zemlje prema kraju tjedna, a u dane vikenda postoji mogućnost da se na krajnjem istoku Slavonije temperature približe vrlo vrućih 35 Celzijevih stupnjeva, nakon čega stiže osvježenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiši i osvježenju mnogi bi se razveselili, osobito poljoprivrednici u Dalmaciji, no kada će stići do naših krajeva ostaje neizvjesno. Izvjesno je tek da će nas minimalno pet sljedećih dana pratiti pravo ljetno vrijeme.

Image

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo