NI RIJEČI O PROSVJEDU NA MARKOVU TRGU / Plenković na sjednici Vlade otkrio dobru vijest: 'Očekujemo da se situacija s cijenama stabilizira'

Image
Foto: Davorin Visnjic/ PIXSELL

Tekstualni i videoprijenos sjednice pratite na portalu Net.hr

2.2.2023.
12:36
Davorin Visnjic/ PIXSELL
VOYO logo

Danas se od 12.30 održava sjednica Vlade. Neke od točaka današnje sjednice su: Prijedlog odluke o preraspodjeli sredstava planiranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2023. godinu, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama Zakona o sudskim pristojbama, Nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za mobilnost i programe Europske unije, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o provođenju aktivnosti vezanih za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije, i tako dalje.

"Inflacija je pala na 12,7 posto na godišnjoj razini. Ovo je već drugi mjesec gdje imamo obrnuti trend inflacije - od rasta prema smanjivanju. Četiri države europodručja imaju višu stopu inflacije od Hrvatske, rekao je, a spomenuo i da prognoze Vlade idu ispod šest posto, što se tiče inflacije. Očekujemo da se situacija s cijenama stabilizira. Završeno nam je javno savjetovanje za Zakon o obnovi", rekao je premijer Andrej Plenković pa se osvrnuo na stanje na Baniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na razini Ministarstva graditeljstva ćemo ga pripremiti za Vladu idućega tjedna. Cilj je pojednostavljenje procedura, značajno smanjenje dokumentacije, a krećemo i s planom zbrinjavanja stanovnika u kontejnerskim naseljima na Baniji."

Image
'HVALA TI KRUNO' /

Cure novi detalji afere koja trese Banske dvore: Plenkovićev glasnogovornik neke je stvari ipak prešutio!

Image
'HVALA TI KRUNO' /

Cure novi detalji afere koja trese Banske dvore: Plenkovićev glasnogovornik neke je stvari ipak prešutio!

Izgradnja veteranskih centara

Zahvalio je ministru Tomi Medvedu na završetku veteranskog centra u Sinju u kojemu je otvoreno i 30 novih mjesta. Premijer je najavio izgradnju još tri slična centra do 2027. sredstvima iz EU-a i rekao kako se time pokazuje poštovanje prema braniteljima i omogućuje im se kvalitetna skrb i rehabilitacijski programi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vratit će se onih ukinutih 10 posto za 62 tisuće branitelja", rekao je premijer govoreći o mirovinama branitelja i dodao kako se time pokazuje snagu za rješavanje pitanja i opterećenja koja brinu dio populacije. "Ovo smo dužni vratiti braniteljima", kaže.

Plenković uopće nije komentirao prosvjed inicijative „Javno je Dobro“ na Trgu svetog Marka. Prosvjed je protiv novog zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, za koji, podržani od oporbenih zastupnika, tvrde da će privatizirati plaže i onemogućiti građanima da ih koriste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo