KREŠIMIR LUETIĆ / Poznati liječnik žrtva online prijevare! Koriste njegovo ime i fotografiju za prodaju 'čudotvornog lijeka'

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Naime, Luetiću koji inače radi na Zavodu za gastrointerologiju i hepatologiju KB Sveti Duh, prevaranti su ukrali identitet i lažno ga predstavili na sumnjivoj web stranici navodnog medicinskog časopisa MedizinZeitschrift kao poznatog kardiologa koji oboljelima nudi čudotvoran lijek za čišćenje krvnih žila, rješavanje povišenog krvnog tlaka kao i za uklanjanje srčanih tegoba

18.1.2023.
16:56
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore (HLK) i poznati internist-gastrointerolog žrtva je internetske prijevare.

Naime, Luetiću koji inače radi na Zavodu za gastrointerologiju i hepatologiju KB Sveti Duh, prevaranti su ukrali identitet i lažno ga, pod njegovim imenom i s njegovom fotografijom, predstavili na sumnjivoj web stranici navodnog medicinskog časopisa MedizinZeitschrift kao poznatog kardiologa koji oboljelima nudi čudotvoran lijek za čišćenje krvnih žila, rješavanje povišenog krvnog tlaka kao i za uklanjanje srčanih tegoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da je Luetić poznata osoba i predsjednik HLK građani, koji nisu znali da on nije kirurg već internist-gastrointerolog nesmotreno su povjerovali u prevaru i zatrpali ga porukama i pozivima kako bi nabavili spomenuti lijek.

Image
RTL U POSJEDU DOKUMENATA /

Bolnica Sveti Duh plaća gotovo 65 tisuća kuna PR agenciji, djelatnici uputili dopis DORH-u

Image
RTL U POSJEDU DOKUMENATA /

Bolnica Sveti Duh plaća gotovo 65 tisuća kuna PR agenciji, djelatnici uputili dopis DORH-u

Tako jedna od mnogih poruka koje su mu ovih dana građani poslali glasi: "Poštovani dr. Luetiću rođen sam 1955. Nastavnik po zanimanju, otac petero odrasle djece. Cijeli sam život zdravo živio, bez pušenja, alkohola, droga, umjereno se hranio i rekreativno vježbao… Sad sam teško bolestan, angina pektoris, imam osam ugrađenih stentova… Molim vas za mišljenje o metodi EDTA "čišćenje krvnih žila" jer sa stentovima neću još dugo… Ili vi imate neku bolju metodu. Hvala vam"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje se radi o neistinitom oglašavanju i eklatantnoj krađi identiteta. Prijavio sam ovu zloupotrebu MUP-u. Pored toga, nužno je upozoriti građane, da takvi proizvodi često sadržavaju toksične tvari koje mogu ozbiljno naštetiti zdravlju osobe koja bi ih uzela", rekao je Luetić, prenosi Jutarnji list.

Sporan slučaj u priopćenju je komentirala i HLK: "U takvim oglasima i tekstovima se često pojavljuju izmišljene izjave ili intervjui stvarnih liječnika, a posljednji takav primjer je oglas za pripravak koji 'čisti krvne žile', a u kojem se nedopušteno koristi fotografija i ime predsjednika HLK-a, doc. dr. sc. Krešimira Luetića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HLK ne podržava niti reklamira bilo kakav pripravak, a doktor Luetić nije dao dozvolu za korištenje njegovog imena i fotografije za bilo koje oglašavanje", istaknuli su iz Komore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo