ROTACIJA VELEPOSLANIKA / Poznata imena novih veleposlanika: Mesić ide u Rim, vraća se i Igor Pokaz

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dosadašnje hrvatske veleposlanike koji su odradili mandat zamijenit će 20 novih kolega

20.6.2017.
10:12
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Proces rotacije dvadesetak veleposlanika, koji su odradili mandat, a koji se očekivao već neko vrijeme, dolazi u završnu fazu, piše Večernji list.

Naime, dosadašnje hrvatske veleposlanike zamijenit će 20 novih kolega, pa će tako Jasen Mesić predstavljat će Hrvatsku u Rimu, dok u Njemačku ide dosadašnji veleposlanik RH u Mađarskoj Gordan Grlić Radman, a Hrvatsku u Grčkoj če predstavljati Aleksandar Sunko. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pristanak države primateljice, koji je neophodan korak u proceduri, stigao je iz Londona za Igora Pokaza, novog veleposlanika u Velikoj Britaniji otkuda nakon gotovo pet godina odlazi Ivan Grdešić

Pokaz se tako vratio u diplomaciju nakon što se iz privatnih razloga povukao s dužnosti veleposlanika RH u Rusiji 2015. nakon čega je to mjesto, do imenovanja Tončija Staničića ranije ove godine, bilo upražnjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veleposlanika Joška Para koji je u Washingtonu, zamijenit će Pjer Šimunović, a razriješen je i dosadašnji veleposlanik u Francuskoj Ivo Goldstein, još jedan čije imenovanje i rad nije u dijelu javnosti i političara bio dobro ocijenjen. Goldstein je, usprkos kritikama, dočekao kraj mandata.

Dužnosti je razriješeni i veleposlanik u Beogradu Gordan Markotić te veleposlanici iz Finske, Slovačke i Maroka. Novi kandidati još nisu prošli sve potrebne korake u imenovanju, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo