POVRATNICA IZ AUSTRIJE U HRVATSKOJ OSTVARILA SVE SVOJE SNOVE: / 'Ovdje živim bolje nego u inozemstvu'

Image
Foto: PIXSELL, Ilustracija: Slavko Midzor

Mariela Kranjec (28) rođena je u Austriji u kojoj je stekla zvanje koje je oduvijek željela, no njezin je san bio doći u Hrvatsku - mjesto iz kojeg potječe njezina majka.

13.3.2017.
16:45
PIXSELL, Ilustracija: Slavko Midzor
VOYO logo

San joj se ostvario kad su joj roditelji, nakon godina i godina rada u Austriji, otišli u mirovinu te se zajedno s kćeri preselili u Brestovac nedaleko od Požege.

'Lijepo mi je bilo u Austriji, ali uvijek sam se osjećala kao da tamo ne pripadam', kaže Mariela koja je u Brestovcu prije godinu i pol otvorila obrt Slastice medeno srce. Kako bi prikupila potrebnu dokumentaciju trebala su joj tri mjeseca, dok bi, kaže Mariela, u Austriji za to bilo potrebno mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uživa u svojem poslu

'Radim ono što volim i zasad mi nije žao. Ljudi su s osmijehom prihvatili moju ideju i pomogli mi da dobijem sve što trebam za svoj mali slatki obrt', rekla je Mariela.

Školovanje je odradila s odličnim uspjehom, a s 21 godinom bila je najmlađa majstorica slastičarka u Austriji. Pohvale su stizale sa svih strana, kao i ponude za posao, pa je Mariela radila i u elitnom hotelu s pet zvjezdica, gdje je bila glavni slastičar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su se njezinim radovima sladili brojni članovi kraljevskih i grofovskih obitelji, Mariela je ostala skromna. S jednostavnošću govori o svojim planovima.

'Ne treba skakati pred rudo. Učili su me tako odmalena moji roditelji', rekla je Mariela, čija je majka Mirjana rodom Slavonka, a tata Eugen je iz Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svoj prvi cilj sam ostvarila. Zadovoljna sam poslom, no kad radim tortu, njome najprije moram biti zadovoljna ja, a tek onda kupac. Stalno nešto smišljam kako bi izgled bio što ljepši, a okus što bolji', rekla je Mariela za 24sata.

U Hrvatskoj fali prakse

Prisjetila se kako je izgledalo školovanje u Austriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Učenici u Austriji, kad su na praksi, dobiju sve potrebne namirnice od kojih na svom radnome mjestu moraju napraviti jelo, bilo ono slatko ili slano.

U Hrvatskoj to nije tako i mislim da je to pogrešno. Učenici se skupe oko profesora koji im priča i pokazuje, a ja se pitam što oni tako mogu naučiti', zaključuje Mariela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo