POTPREDSJEDNICA VLADE ZAČUĐENA ISTUPOM MARICE VIDAKOVIĆ: / 'Pa dobavljači su jedina kategorija vjerovnika koja je dosad isplatu primila u gotovini'

Image
Foto: PIXSELL

'Željela bih podsjetiti da su dobavljači jedina kategorija vjerovnika koja je primila ispatu u gotovom novcu u dosadašnjem postupku', poručuje Dalić.

21.12.2017.
17:48
PIXSELL
VOYO logo

Dramatičan dan u Agrokoru komentirala je poslijepodne i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva MartinaDalić.

Podsjetimo, danas je održan sastanak Izvanredne uprave Agrokora i novoosnovane Udruge dobavljača Agrokora nakon kojeg je članica privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora i prokuristica Kraša, MaricaVidaković, pred novinarima poderala Ramljakovu nagodbu. Potom se javnosti obratio i izvanredni povjerenik za Agrokor koji je poručio da svi uključeni moraju pronaći kompromis ili će svi izgubiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
NOVA DRAMA U AGROKORU, VIDAKOVIĆ PRED NOVINARIMA PODERALA RAMLJAKOVU NAGODBU: /

'Gospoda iz koncerna neće imati ugodne blagdane'

Image
NOVA DRAMA U AGROKORU, VIDAKOVIĆ PRED NOVINARIMA PODERALA RAMLJAKOVU NAGODBU: /

'Gospoda iz koncerna neće imati ugodne blagdane'

"Izvanredni povjerenik predstavio je nacrt strukture nagodbe i time su počeli pregovori o nagodbi za Agorkor. Kao što smo očekivali, neće biti ni laki ni jednostavni i to ni ne mogu biti. Pokazalo se da je ukupan dug Agrokora 57 milijardi kuna, od kojih su 42 milijarde duga priznate. S druge strane, financijska izvješća pokazuju da je ukupna vrijednost imovine znatno manja", rekla je Martina Dalić, a prenosi N1.

"Željela bih podsjetiti da su dobavljači jedina kategorija vjerovnika koja je primila ispatu u gotovom novcu u dosadašnjem postupku. Mali dobavljači isplaćeni su u cijelosti, a u tijeku je isplata dijela starih dugova i za velike i srednje dobavljače. Očekujem da se pregovori o nagodbi nastave i da vjerovnici u njima konstruktivno sudjeluju kako bi se postigla nagodba koja će omogućiti nastavak poslovanja. Upravo je zadržavanje poslovanja najveća vrijednost iz koje se mogu naplatiti", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče današnje izjave Marice Vidaković kako "gospoda vjerojatno neće imati ugodne blagdane, bar ne što se tiče dobavljača", ministrica Dalić rekla je da želi da svi građani blagdane provedu u miru sa svojim obiteljima, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo