Poruka iz EU: Nizozemska se nema pravo miješati!

15.6.2011.
20:34
VOYO logo

''Posebice bi bilo nepošteno od Nizozemske, u kojoj ima političkih razvoja što su vrlo često protueuropski, da sada spriječi Hrvatsku da se pridruži Europskoj uniji. Treba biti razuman i objektivan te ne zlorabiti neke manje izgrede protiv hrvatskih i europskih interesa. Hrvatske su vlasti kao i velike stranke vrlo jasno rekle da takve izgrede ni na koji način ne podupiru. To je važna poruka'', naglasio je rekao je izvjestitelj Europskoga parlamenta o Hrvatskoj Hannes Swoboda.

I europarlamentarka pučanka Doris Pack napominje da se ''takvi izgredi događaju i u EU, npr. u Poljskoj i Litvi''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Moramo preobraziti i osuvremeniti svoje umove, moramo pokazati da smo svi jednaki, moramo poštovati svačiju prirodu. Zato hrvatske vlasti moraju snažno uzvratiti i dovesti nasilnike pred sud. Ali ne smijemo precjenjivati splitski izgred, to nije pogreška Hrvatske nego onih koji još nisu naučili kako se ponašati prema ljudima drukčije spolnosti'', napomenula je Pack.

Swoboda se nada da će sve države članice EU brzo ratificirati Pristupni ugovor s Hrvatskom, ali se ipak pribojava teškoća u dvjema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne znamo što će se dogoditi u Sloveniji kada se promijeni vlada. U Nizozemskoj, pak, vlada nema većinu pa mora tražiti potporu neke od oporbenih stranaka. Usprkos tome nadam se da će obje zemlje reći snažno 'da' ulasku Hrvatske'', kaže Swoboda, piše Večernji list.

Za kašnjenje Hrvatske na putu u EU Pack je okrivila okupaciju zemlje u devedesetima ''jer tijekom okupacije svašta se događalo, od cenzure do nepravilne privatizacije, sudski slučajevi koji nisu ispravno presuđeni, a mnogi hrvatski građani zbog toga još i danas traže svoja prava. Ali to je i naša pogreška jer Hrvatskoj nismo pomagali da do toga ne dođe jer nas za to nije bilo briga''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201106150483006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo