'Policija krši ljudska prava, dosta je represije!'

Zoran Milanović i Ante Kotromanović iz SDP-a osudili su ponašanje Vlade i policije u slučaju objavljivanja dijela Registra hrvatskih branitelja na internetu.

9.4.2010.
15:22
VOYO logo

"Rekao sam da mi je žao što je objavljivanje bilo protivno zakonu, ali u međuvremenu smo vidjeli da se policija angažirala, uhićuje i krši ljudska prava", kazao je šef SDP-a Zoran Milanović.

Provode represiju, a nisu rekli koji je zakon prekršen, koje je kazneno djelo počinjeno, koji je stupanj zaštićenosti podataka koji su objavljeni i zašto bi jedan građanin bio odgovoran i uhićen zato što su ti podaci procurili iz ministarstava, ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prozvao je ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka jer u medijima govori o detaljima kada će i tko biti uhićen i pušten, te kazao da to nije njegov posao, a neodgovorno se govori i o uključivanju Interpola u istragu.

Istovremeno, Vlada odbija reći koji su stvarni razlozi neobjavljivanja Registra branitelja, nego se uporno poziva na zakone koji priječe njegovu objavu, a koji se lako mogu izmijeniti, prigovorio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Kotromanović je kazao da je za objavu Registra nužno jedino promijeniti Zakon o pravima hrvatskih branitelja, te da je on već sastavio prijedlog izmjena. On predlaže da se objave imena, prezimena, činovi, postrojbe i vrijeme koje je branitelj proveo u ratu, te da se ti podaci klasificiraju po brigadama, za razliku od sadašnje zbrke koju izaziva abecedni red.

SDP-ovci su ustvrdili i da su prekršena i njihova prava, s obzirom da im vlast ne dozvoljava uvid u Registar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazali su i da ne znaju zbog čega HDZ krije Registar branitelja.

Prethodni članci:

arti-201004070431006 arti-201004070392006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo