FOTO / Pogledajte idilične prizore iz Slavonije, a prognostičari najavljuju još snijega. Donosimo visine bijelog pokrivača po gradovima

Image
Foto: SiB

Kako je izvijestio DHMZ, danas će u unutrašnjosti biti oblačno, povremeno uz kišu i snijeg, a uglavnom u sjevernim i istočnim krajevima stvarat će se snježni pokrivač

6.12.2023.
10:20
SiB
VOYO logo

Zabijelili su se dijelovi Hrvatske. Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a snijeg mjestimice pada na cestama u unutrašnjosti. Na Zavižanu je u 7 ujutro danas izmjereno 24 cm snijega, na RC Puntijarki 15 cm, RC Bilogori 9 cm. U Bednji je izmjereno šest centimetara.

Snijega ima u Koprivnici, izmjerena su četiri centimetra, a u Slatini, Slavonskom Brodu, Daruvaru, Slatini i Varaždinu tri centimetra. Dobar dio Slavonije probudio se jutros pod tankim bijelim pokrivačem, piše SiB.hr. Očekuje se do 10 centimetara snježnih padalina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: KrisTina Fridl

Snijeg u Feričancima

Kako je izvijestio DHMZ, danas će u unutrašnjosti biti oblačno, povremeno uz kišu i snijeg, a uglavnom u sjevernim i istočnim krajevima stvarat će se snježni pokrivač.

Image
SLJEDEĆI VIKEND SANJKANJE /

Snijeg pretvorio Plitvice u snježnu bajku! 'Gledala sam slike na internetu, ali u stvarnosti izgleda još impresivnije'

Image
SLJEDEĆI VIKEND SANJKANJE /

Snijeg pretvorio Plitvice u snježnu bajku! 'Gledala sam slike na internetu, ali u stvarnosti izgleda još impresivnije'

Na Jadranu promjenjivo sa sunčanim razdobljima, no još u Dalmaciji ponegdje i kiša. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Mario Buketa

Snijeg u Sl. Brodu - Vinogorje

Na Jadranu će puhati umjerena bura, podno Velebita i jaka, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a na krajnjem jugu još ujutro istočnjak. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 0 do 4, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i Istre između 8 i 13 °C.

Image
Foto: Snjezana Kristofik Juranic

Snijeg u Našicama

Image
Foto: Katarina Gudelj Vučanović

Snijeg u Čepinskim Martincima

U četvrtak će pak u većini krajeva biti djelomice sunčano i uglavnom suho. Ujutro u središnjim i gorskim predjelima lokalno magla. Oblačnije na istoku zemlje, mjestimice uz slabe oborine na granici kiše i snijega, a u prvom dijelu dana i na krajnjem jugu, lokalno uz kišu, u Konavlima moguće susnježicu. Vjetar većinom slab, u Slavoniji i Baranji umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena bura i sjeverni vjetar, na srednjem dijelu s jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura od -4 do 1, na moru od 3 do 8, a najviša dnevna između 1 i 6 na kopnu te od 8 do 13 °C na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprez, moguća poledica

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a snijeg mjestimice pada na cestama u unutrašnjosti. Zbog niskih temperatura moguća je poledica posebice na mostovima i nadvožnjacima. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i na put ne kreću bez zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo