TVRTKA KUMA IVANA TODORIĆA PODNIJELA ZAHTJEV ZA STEČAJ KONZUMA: / 'Duguju nam više od 9,5 milijuna kuna za isporučenu robu'

Image

Tvrtka Ovum d.o.o. iz Zagreba zatražila je 31. ožujka stečaj Konzuma, prenosi N1.

6.4.2017.
10:11
VOYO logo
Image

"Vjerovnik ima tražbinu prema dužniku u iznosu od 9.575.159,67 (kn) uvećano za zakonsku zateznu kamatu od dana dospijeća pojedinih iznosa, koji se temelji na Ugovoru o kupoprodaji odnosno za isporučenu, a neplaćenu robu", navodi se u zahtjevu.

"Kod dužnika postoji stečajni razlog zato što je nastupila okolnost iz članka 5. stavka II. u vezi s člankom 7. stečajnog zakona - prezaduženost", navodi se u prijedlogu vjerovnika za otvaranje stečajnog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Dug jest veći nego ovih 9,6 milijuna kuna. Postoje i mjenice, a kada smo dobili mjenicu bez pokrića, bila je to kap koja je prelila čašu. Očajni smo. Ovo prepucavanje i jednih i drugih i trećih nigdje ne vodi. I dobavljači i banke i država tapkaju u mraku", rekao je Direktor Ovuma Marko Brajević za 24 sata.

Prema podacima iz sudskog registra, suosnivač tvrtke Ovum je i Ivan Valentić, sin bivšeg premijera Nikice Valentića. Zanimljivo, vjenčani kum Ivana Valentića je Ivan Todorić, sin Ivice Todorića, predsjednika Uprave Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Kum je kum, posao je posao, to nadam se, svi razumiju. A za ostalo ćete morati pitati Ivana Todorića", rekao je Brajević.

U vezi s zahtjevom za stečaj oglasili su se i iz Konzuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Vezano uz brojne upite o pokretanju stečaja Konzuma, možemo reći da je legitimno pravo vjerovnika da podnese takav zahtjev, no sam zahtjev ne znači da će doći do pokretanja stečaja. Važno je naglasiti da ovaj izolirani slučaj predmetnog zahtjeva ni na koji način neće utjecati na postizanje ciljeva svih aktivnosti vezano uz proces restrukturiranja.

U ovoj situaciji se pokazuje koliko je važno povjerenje svih uključenih strana i da svojim postupcima mogu doprinijeti smirivanju situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo u takvim okolnostima tim za restrukturiranje može postići likvidnost i provesti restrukturiranje kompanije. Zato još jednom apeliramo na naše partnere da u narednim danim imaju strpljenja i povjerenja u stručni tim koji radi na restrukturiranju kompanije. Vjerujem da se svi slažemo da samo stabilan Konzum može uredno plaćati dobavljače i plaćati dugove„, prenosi Konzumovo priopćenje N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo