iz redova SDSS-a / Podignuta optužnica protiv bivšeg zastupnika: Na naknadama za putovanja oštetio državu

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Crnogorac je tražio povrat putnih sredstava, pa mu je Sabor, ne sumnjajući u vjerodostojnost predanih obračuna putnih troškova, odobravao isplate

12.10.2018.
17:45
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Dragana Crnogorca (40), bivšeg zastupnika SDSS-a iz redova nacionalnih manjina zbog počinjenja kaznenog djela prijevare iz čl. 236. st. 1. Kaznenog zakona.

Naime, Crogorac je "muljao" na putnim troškovima, a tereti ga se za prijevaru tešku 18.678,53 kune, kojom je oštetio državni proračun, piše Jutarnji list. Prema optužnici, Crnogorac je od 10. prosinca 2012. do 23. rujna 2015., s ciljem da se materijalno okoristi, kao saborski zastupnik u više navrata podnosio obrasce za obračun putnih troškova u kojima je neistinito navodio da na sjednice dolazi vlastitim vozilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je iz Vukovara u Zagreb na sjednice dolazio automobilima udruge Zajedničko vijeće Općine Vukovar, na čijem je čelu bio sve do lani, a sama udruga je financirala korištenje vozila i putovanja, pa je Crnogorac itekako bio svjestan da za navedena putovanja do Sabora nije imao troškove.

Crnogorac je tražio povrat putnih sredstava, pa mu je Sabor, ne sumnjajući u opravdanost i vjerodostojnost predanih obračuna putnih troškova, u pune tri godine odobravao isplate, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo