Pocela nova skolska godina, vozaci oprez!

8.9.2014.
8:25
VOYO logo

Prvoga dana nove skolske godine u klupe sjest ce oko 330 tisuca osnovaca, medu kojima gotovo 41 i pol tisuca prvasica, sto je nesto vise nego prosle skolske godine.

Nastava danas pocinje i za srednjoskolce, medu kojima je gotovo 45 tisuca ucenika prvih razreda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova skolska godina 2014./2105., pocet ce bez velikih promjena, ali u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) isticu da ce se, bez obzira na nedostatak novca, raditi na promjeni skolskih programa s ciljem rasterecenja ucenika.

U novoj skolskoj godini bit ce nesto promijenjen program zdravstvenoga odgoja ali te promjene nece biti dramaticne, a kako najavljuju u Ministarstvu, o kakvim ce se promjenama doista raditi znat ce se tijekom ovoga tjedna kada ce biti poznati rezultati evaluacije toga programa koju je proveo Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se, pak, radi o gradanskom odgoju on ce se u novoj skolskoj godini predavati kao medupredmetni sadrzaj.

Nema ocjena na polugodistu

Ucenicima se ni ove godine nece zakljucivati ocjene na prvom polugodistu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je nezakljucivanje ocjena na polugodistu izazvalo brojne rasprave i tvrdnje da je ono dovelo do losijeg uspjeha ucenika, usporedi li se uspjeh ucenika u tri prethodne skolske godine pocevsi od 2011./2012. godine u kojoj se zadnji put ocjene zakljucivalo na polugodistu, nisu utemeljene tvrdnje o losijem uspjehu ucenika.

Jedno od pitanja koje je na pocetku ove skolske godine izazvalo dodatnu pozornost jest i hoce li ucenici s posebnim potrebama uci u razred sa svojim asistentima u nastavi i to zbog promjene nacina financiranja asistenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ukupnoga broja ucenika u osnovnim skolama je 18.816 (5,61 posto) ucenika s teskocama, a njih 14.909 (4,45 posto od ukupnoga broja osnovaca) integrirano je u redovite razredne odjele.

Oprez u prometu

Policija na pocetku skolske godine provodi akciju "Postujte nase znakove", a tijekom prvoga skolskog dana policajci ce djecu u razredima upozoriti na opasnosti u prometu.zeleno svjetlo za pjesake, ali pricekajte da se vozila zaustave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo