PLENKOVIĆ: / 'Vlada je svjesna okolnosti, preuzet ćemo vodstvo, a od svih tražimo razumijevanje, solidarnost i odgovornost'

Image
Foto: Pixsell

Za Vladine mjere pomoći gospodarstvu rekao je da su to mjere koje se u trenutnim okolnostima poduzimaju, a riječ je prije svih o odgodi plaćanja javnim davanja, odnosno poreza i doprinosa

24.3.2020.
14:04
Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pozvao je u utorak na odgovornost, razumijevanje i solidarnost kao pretpostavke učinkovite borbe protiv koronavirusa i posljedica potresa.

"Vlada je svjesna okolnosti. Transparentno komuniciramo o pitanjima bitnim za zdravlje i sigurnost, provodimo mjere u gospodarstvu i vodimo računa o svima. Mi ćemo preuzeti vodstvo što je naša dužnost u ovoj situaciji, a od svih tražimo razumijevanje, solidarnost i odgovornost", poručio je Plenković zaključujući konferenciju za novinare na kojoj su predstavljene Vladine mjere pomoći gospodarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Budimo zajedno u ovome. U ovome smo zajedno kako god okrenemo nekoliko idućih mjeseci", dodao je Plenković.

'Moramo suzbiti širenje virusa'

Ozbiljnost situacije s koronavirusom oslikao je mjerom koju je uveo britanski premijer Boris Johnson, koji je zabranio okupljanje više od dvije osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulogu medija ocijenio je ključnom, a za jutrošnju preporuku potpredsjednika Vlade i šefa kriznog stožera Davora Božinovića da se ne trči za trgovačkim akcijama prodaje televizora, rekao da je sigurno bila usmjerena povećanju sigurnosti i suzbijanju širenja koronavirusa.

Neki su novinari, naime, primijetili da bi takva preporuka mogla zaustaviti određene gospodarske i komercijalne aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Vladine mjere pomoći gospodarstvu rekao je da su to mjere koje se u trenutnim okolnostima poduzimaju, a riječ je prije svih o odgodi plaćanja javnim davanja, odnosno poreza i doprinosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo