SJEDNICA VLADE / Plenković: 'Vlada će pomoći. Jakuševec je postao ozbiljan problem i za radnike i građane'

Image
Foto: Davorin Visnjić/PIXSELL

U zadnjem odronu otpada koji se dogodio u ponedjeljak, drugom po redu u manje od mjesec dana, ozlijeđena su tri radnika, među kojima jedan teže. Premijer Plenković je izrazio žaljenje što se to dogodilo i dao podršku njemu i njegovoj obitelji.

7.12.2023.
11:21
Davorin Visnjić/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković poručio je prilikom svog obraćanja na početku sjednice Vlade da će o Jakuševcu Vlada razgovarati s predstavnicima Grada Zagreba te dati doprinos u pronalaženju rješenja jer je to odlagalište, na kojem su se u manje od dva mjeseca dogodila dva odrona, postalo problem i za radnike i  za građane."Što se tiče rješavanja ovog pitanja, mi ćemo razgovarati s predstavnicima Grada i dati svoj doprinos pronalaženju rješenja ovog odlagališta otpada koje očito sada postaje i ozbiljan problem, čak i u smislu sigurnosti radnika, ne samo u smislu nezadovoljstva naših sugrađana koji žive u blizini Jakuševca", rekao je premijer.

U odronu ozlijeđena tri radnika, jedan teže

No, poručio je, pitanje i odgovornost za to je prije svega na razini Grada. U zadnjem odronu otpada koji se dogodio u ponedjeljak, drugom po redu u manje od mjesec dana, ozlijeđena su tri radnika, među kojima jedan teže. Premijer je izrazio žaljenje što se to dogodilo i dao podršku njemu i njegovoj obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BURNO U SABORU /

Zaiskrilo među zastupnicima, Kekin odbrusila HDZ-ovcima: 'Sa svojim pajdašem Bandićem trebali ste zatvoriti Jakuševec'

Image
BURNO U SABORU /

Zaiskrilo među zastupnicima, Kekin odbrusila HDZ-ovcima: 'Sa svojim pajdašem Bandićem trebali ste zatvoriti Jakuševec'

Podsjetimo, premijer je u srijedu rekao da je dužnost Vlade pomoći u rješavanju problema odlagališta otpada Jakuševec. "Taj problem nije od jučer", rekao je premijer Plenković novinarima uoči svečane sjednice varaždinskog Gradskog vijeća povodom Dana grada Varaždina i blagdana sv. Nikole. Dodao je i kako mu je izuzetno žao što je jedan djelatnik u ozbiljnom incidentu koji se dogodio na Jakuševcu, odnosno još jednom odronu otpada, toliko teško ozlijeđen da mu je ruka amputirana.

"Odgovornost za ovo odlagalište je na Gradu Zagrebu. Vlada RH surađuje sa svim jedinicama lokalne i područne samouprave, Zagreb je u tom smislu i grad i ima status županije. Mi ćemo pomoći gradu Zagrebu, ne samo zato što smo Zagrepčani, nego smatramo da je naša dužnost da se uključimo u rješavanje ovog problema”, izjavio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Krater na Jakuševcu: 'Odlagao se i biootpad, idu kazne!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo