PLENKOVIĆ OTKRIO KAD ĆE SE ZNATI POČETAK PRIMJENE POREZA NA NEKRETNINE: / 'Moramo sagledati posljedice'

Image
Foto: Pixsell
24.8.2017.
20:12
Pixsell
VOYO logo

Premijer je odgovarajući na novinarska pitanja nakon sastanka s domaćinima u zgradi Koprivničko-križevačke županije ponovio da je odgoda posljedica političke procjene prema kojoj je nužno vidjeti koje su posljedice tog poreza važnog za jedinice lokalne i područne samouprave kao nenamjenski prihod.

Nužno je da se svi informiraju o ciljevima tog lokalnog poreza, o smislu onoga što je do sada predstavljala komunalna naknada i spomenička renta – rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuvši se na posjet Koprivnici, premijer je istaknuo važnost Podravke za poljoprivredu.

"Vlada će učiniti napore da pomogne u daljnjem tehnološkom ekipiranju, što znači sredstva za nove proizvodne linije koje bi dugoročno mogle osigurati da Podravka u pravom trenutku otkupljuje sve ono što naši poljoprivrednici mogu prodati, izjavio je Plenković te dodao da bi se time povećao udio domaćih poljoprivrednih proizvoda u Podravkinom proizvodu sa 65 na 100 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku s županom Darkom Korenom i njegovim suradnicima te gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem razgovaralo se i o nastavku gradnje brze ceste od Križevaca do Koprivnice. Premijer Plenković je rekao da je taj projekt ušao u ključne strateške dokumente.

Također je kazao da se nastavlja pribavljanje svih potrebnih dozvola i odluka nužnih za nastavak projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica koji je važan za kvalitetno zbrinjavanje otpada nekoliko županija u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konferencija diplomata postaje redovito, godišnje okupljanje

Premijer Plenković najavio je u četvrtak navečer da će sutrašnja Konferencija veleposlanika, generalnih konzula i otpravnika poslova RH postati redovito godišnje okupljanje diplomata u vrijeme prve sjednice vlade nakon ljetne stanke u kolovozu kako bi diplomatima dobili temeljne okvire i smjernice za provođenje državne politike i vanjske politike.

"Riječ je o praksi koju koriste mnoge države kako bi svojim diplomatima dale one temeljne okvire i smjernice za provođenje državne politike i vanjske politike", kazao je Plenković na prijemu za sudionike konferencije te također i ministre u vladi i predstavnike diplomatskog zbora u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Izrazio je zadovoljstvo novom generacijom diplomata koji su, suprotno nekim kritikama, "puno političniji nego bilo tko drugi jer imaju uvid, široko međunarodno iskustvo i optiku i dioptriju drugih zemalja".

Kazao je da na sutrašnjoj konferenciji na kojoj će sudjelovati i predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i ministar obrane Damir Krstičević, želi od diplomata prvenstveno čuti "kako izgleda Hrvatska u međunarodnoj zajednici".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ključna su otvorena pitanja s nekima od susjednih zemalja, kako se postaviti u rješavanju tih pitanja i kako odgovoriti na globalne izazove te izazove s kojima se suočava europski kontinent. To su teme za sutrašnji dan", kazao je premijer.

Dvanaestoro novih veleposlanika

Ranije u četvrtak predsjednica Grabar-Kitarović uručila je vjerodajnice dvanaestero novih hrvatskih veleposlanika poručivši im da na novim dužnostima sve svoje snage i domoljublje stave na raspolaganje Hrvatskoj. Tom je prigodom kazala da će "Hrvatska svoju vanjsku politiku i dalje voditi kroz suradnju s našim saveznicima unutar Europske unije i NATO-a, kao i sa susjedima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodjelom vjerodajnica Mladen Andrlić postaje hrvatski veleposlanik u Mađarskoj, Gordan Bakota u Srbiji, Gordan Grlić Radman u Njemačkoj, Aleksandar Heina u Slovačkoj, Petar Ljubičić u Indiji te Mario Nobilo u NATO-u.

Jasna Mileta odlazi u Maroko, Igor Pokaz u Ujedinjeno Kraljevstvo, Aleksandar Sunko u Grčku, Pjer Šimunović u Sjedinjene Države, Filip Vučak u Francusku, a Jasen Mesić u Italiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo