razgovarao i s ministrom / Plenković o slučaju Daruvarac: 'Jasno da je obrana odugovlačila. Ogročen sam kao i cijela javnost'

Image
Foto: Pixell

Premijer je kazao kako se o aferi pričalo u kontekstu teme informacijske sigurnosti

17.12.2018.
14:20
Pixell
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković na konferenciji „Fight & Win – Kako se oduprijeti raku?“ komentirao je akutalnu političku situaciju. Na pitanje o sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost premijer je kazao kako se raspravljalo o nizu tema koje su uboičajene na dnevnom redu. 

"To je jedan plan rada djelovanja sigurnosno obavještajnih službi u RH, odnosi sa sujedima, pitanje migracija i tema informacijske sigurnosti. U tom kontesktu spomenuto je pitanje o aferi SMS na dva načina: da se ona mora rasčistiti do kraja i da svi koji su na bilo koji način uključeni u davanje informacija, bilo policijskog ili drugog sustava moraju za to odgovarati", kazao je Plenković te ustvrdio kako nije bilo govora o Milijanu Brkiću kojeg se veže uz navedenu aferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenkovića su novinari podsjetili na njegovu raniju izjavu da mu Afera SMS izgleda sve lošije. 

"Stojim kod izjave da mi to sve gore izgleda", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na puštanje Darka Kovačevića Daruvarca na slobodu.

""To je strašan slučaj nasilja, više je nego jasno, dokazi su na internetu što se točno dogodilo. Vidim da su svi zgroženi s tim. Ja to mogu gledati iz uloge koju imam kao predsjednik Vlade i pravnik. Razvidno je da je obrana koristila sve taktičke procese kako bi se odugovlačilo s postupkom. Smatram da to nije dobro.  Način kako mi kao država ili Vlada to možemo riješiti je da se razmotri kako da ovakve situacije u smislu korištenja procesnih instituta, ne dovode do ugrožavanja brzog odvijanja procesa. Javnost je opravdano ogorčena, jednako sam ogorčen kao i svi jer je ovaj slučaj eklatantan", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi kako je o toj temi razgovarao i s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem te kazao kako se radi o situaciji koju nitko ne može opravdavati.

Na pitanje novinara o jačanju saborskog kluba Milana Bandića i eventualnom istiskivanju HNS-a iz Vlade, Plenković je kazao da vidi kako se veliki teret odgovornosti prebacuje na HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klubu HDZ-a u ovom sazivu Sabora nije pristupio nitko. Otišli su oni za koje osobno smatram da je bolje da u njemu nikad nisu bili. HDZ-u nije pristupio nitko niti smo s ikim razgovarali o tome", kazao je. 

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo