PLENKOVIĆ NE ŽELI OTKRIVATI DETALJE OKO OBEĆANOG OTKUPA INE: / 'Nikad nitko nije ni podrazumijevao da ćemo to kazati javno'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon sastanka sa konzultantima istaknuo je kako je riječ o koraku ka otkupu Ine, no u Istri je rekao da rekao da je 'ovo proces pregovora, kako tu nema informacija prema van te da ih neće ni biti'

10.6.2020.
19:14
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u srijedu poslijepodne je posjetio Istru, gdje ocijenio da današnji sastanak Savjeta za Inu, na kojem je predstavljeno izvješće Lazarda, predstavlja dobar temelj za daljnje pregovore s mađarskom stranom oko Ine, a kako je jasno da prema javnosti neće komunicirati podatke koji se odnose na procjene vrijednosti Ine.

Na današnjem Savjetu za Inu, investicijski savjetnik Vlade u transakciji moguće kupnje dionica Ine od mađarskog MOL-a, tvrtka Lazard, predstavila je putem video veze preliminarno izvješće o dubinskom snimanju Ine. Kako je nakon sjednice Savjeta izvijestio ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, finalno izvješće Lazarda očekuje se za oko mjesec dana, a do kraja mjeseca se očekuje i prvi sastanak s predstavnicima MOL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U VLADI ODRŽAN SASTANAK SAVJETA ZA INU: /

'Dobili smo informaciju od konzultanata, to je korak ka otkupu od MOL-a, slijede razgovori'

Image
U VLADI ODRŽAN SASTANAK SAVJETA ZA INU: /

'Dobili smo informaciju od konzultanata, to je korak ka otkupu od MOL-a, slijede razgovori'

'Nikad nitko nije ni podrazumijevao da ćemo to kazati javno'

Novinari su Plenkovića poslije obilaska radova na Istarskom ipsilonu upitali zašto javnost danas nije dobila neke konkretnije informacije o preliminarnom izvješću o dubinskom snimanju Ine, na što je premijer rekao da je logično da ne može reći podatke koji se odnose na procjene.

"Nikad nitko nije ni podrazumijevao da ćemo to kazati javno", odgovorio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenuo je da financijska procjena nije iznesena s razlogom, a govoreći o Lazardu, dodao je da je riječ o investicijskim savjetnicima koji savjetuju Vladu, daju preliminarnu procjenu dubinskog snimanja, vrlo temeljitu, po najboljim metodologijama.

"Mislim da je današnji sastanak bio izrazito dobar, konstruktivan i koristan i on nam je dobar temelj za daljnje razgovore s mađarskom stranom", izjavio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da priča o otkupu MOL-ovog udjela u Ini traje praktički od početka mandata ove Vlade, novinar je pitao premijera nije li vrijeme da se dobije neka informacija, na što je Plenković rekao da je ovo proces pregovora, kako tu nema informacija prema van te da ih neće ni biti.

Mi nećemo niti iz taktičkih razloga govoriti javno, to je vrlo jasno", istaknuo je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan pak vjeruje li da je MOL spreman prodati svoj udjel, Plenković je odgovorio da vjeruje da je ovo pravi put za Hrvatsku i za Inu.

HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo