PREMIJER PLENKOVIĆ O MARTINI DALIĆ: / 'Neke stvari su trebale biti učinjene obazrivije. Novog člana Vlade predložit ćemo idućeg tjedna'

Image
Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Premijer Plenković je na početku sjednice spomenuo ostavku Martine Dalić rekavši da su "neke stvari trebale biti učinjene na oprezniji i obazriviji način",

16.5.2018.
8:23
Patrik Macek / PIXSELL
VOYO logo

U Banskim dvorima održana je prva sjednica Vlade bez dosadašnje potpredsjednice i ministrice gospodarstva Martine Dalić, koja je početkom tjedna podnijela neopozivu ostavku zbog 'afere mailovi'.

Image
DALIĆ JE PODNIJELA OSTAVKU: /

Plenković je prihvatio; gotovo je, najmoćnija žena Vlade odlazi zbog afere Hotmail!

Image
DALIĆ JE PODNIJELA OSTAVKU: /

Plenković je prihvatio; gotovo je, najmoćnija žena Vlade odlazi zbog afere Hotmail!

Na početku sjednice, premijer Andrej Plenković osvrnuo se na njezinu ostavku rekavši da su "određene pojedinosti mogle biti učinjene na obazriviji i transparentniji način".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi moramo uložiti napor da se u roku postigne nagodba"

"S obzirom na zbivanja koja se odnose na proces restrukturiranja u Agrokoru određene pojedinosti su iz današnje optike, s obzirom na vrijeme, mogle biti napravljene na obazriviji i transparentniji način, kako se ne bi ugrozio, po mom dubokom uvjerenju u cjelini gledano, izrazito uspješan proces sprječavanja gospodarske i financijske krize u Hrvatskoj", kazao je premijer dodavši da je u izrazito kratkom roku stvoren pravni okvir za Agrokor, da nije bilo potrebno dati niti kune iz državnog proračuna, a nije moralo doći ni do nacionalizacije.

"U ovom trenutku svi moramo uložiti dodatni napor da se do 10. srpnja postigne nagodba i omogući funkcioniranje kompanije u budućnosti i svih koji su s njom povezani te osigura njihova ekonomska budućnost. Jučer smo razgovarali s članovima privremenog vijeća i na nama je da pomognemo izvanrednoj upravi da proces ide do kraja u najboljem redu. Učinili smo sve što smo mogli učiniti u izvanrednim okolnostima", kazao je Plenković na početku sjednice, podsjetivši da je Ustavni sud prošloga tjedna potvrdio da je 'lex Agrokor' bio u skladu s Ustavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idućeg tjedna predložit ćemo novog člana Vlade"

Premijer je kazao da je parlamentarna većina stabilna i da Vlada nastavlja svoj posao.

"Idućeg tjedna predložit ćemo novoga člana ili članicu Vlade. To će biti izglasano do kraja idućega tjedna. Dakle, kompletirat ćemo Vladu u pogledu funkcioniranja Ministarstva gospodarstva", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi Vlade potom su, među ostalim, prihvatili nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doplatku za djecu, nacrt prijedloga zakona o lovstvu, nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti na radu i nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo