PLENKOVIĆ DOBIO I 78. RUKU U SABORU: / Ronko prešao Bandiću i poručio Bernardiću: 'Dok si u SDP-u podržavat ću ovu Vladu'

Image
Foto: Patrik Macek / PIXSELL

"Podržavat ću Vladu Andreja Plenkovića sve dok Davor Bernardić bude u SDP-u, dok bude mogao birati, biti biran, ili ne daj Bože, slagati liste.

19.9.2018.
19:36
Patrik Macek / PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik Zdravko Ronko nakon nedavnog izlaska iz SDP-a zbog nezadovoljstva radom šefa te stranke Davora Bernardića danas je našao novo saborsko jato. Od sada će, kao nezavisni zastupnik, biti član Kluba zastupnika stranke Bandić Milan 365.

Budući da klub Bandićeve stranke podržava Vladu Andreja Plenkovića i dio je vladajuće većine u Hrvatskom saboru, Ronko je svojim činom osnažio tu većinu. S njegovom glasačkom rukom, Plenković i HDZ sada imaju 78 ruku za donošenje odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MILANKA OPAČIĆ NAPUSTILA SDP: /

'Postali smo marginalna oporbena stranka u kojoj dominiraju parcijalni interesi'

Image
MILANKA OPAČIĆ NAPUSTILA SDP: /

'Postali smo marginalna oporbena stranka u kojoj dominiraju parcijalni interesi'

Podrškom HDZ-u zapravo pomaže SDP-u

Ronko, koji je dugo godina bio gradonačelnik Požege, na konferenciji za novinare potvrdio je da će u Saboru podržavati Vladu Andreja Plenkovića sve dok je Bernardić na čelu SDP-a i dok se ta stranka ne oporavi. Dodao je i kako nema problem s činjenicom da ulazi u klub Bandićevih zastupnika u trenutku kad se protiv zagrebačkog gradonačelnika vodi sudski postupak jer je zajednički jezik našao s predsjednikom saborskog kluba Robertom Jankovicsem i članom Kažimirom Vardom, a ne s Milanom Bandićem, prenosi HRT.

Koliko je Ronko ogorčen i nezadovoljan Bernardićem svjedoče i rečenice koje je izrekao na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podržavat ću Vladu Andreja Plenkovića sve dok Davor Bernardić bude u SDP-u, dok bude mogao birati, biti biran, ili ne daj Bože, slagati liste. Ja znam koliki je njegov doprinos u ovoj stranci u smislu štete", kazao je dodavši da svojom podrškom HDZ-u zapravo pomaže SDP-u jer bi toj stranci prijevremeni izbori naštetili jer bi, smatra , na njima bila pometena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo