izvanredni izbori? / Pinjuh zanimljivim manevrom pokušava izbjeći zatvor, građani podijeljeni, no kritičar: 'Opet će dobiti izbore'

Dio mještana i dalje simpatizira dosadašnjeg načelnika koji je protekle izbore uvjerljivo dobio

22.6.2022.
7:25
VOYO logo

Kontroverzni načelnik Općine Čeminac, Zlatko Pinjuh, u istražnom je zatvoru dao ostavku na dužnost načelnika. Manevar je to kojim traži izlaz na slobodu jer ispitani su svi svjedoci u istrazi. Istodobno otvara se put za izvanredne izbore i normalno funkcioniranje općine

Sunce i oblaci izmjenjuju se na vjetrovitom nebu iznad Čeminca. Kao i raspoloženje mještana. Danas su za razgovor bili spremniji oni koji su zadovoljni Pinjuhovom ostavkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam presretna što se toga tiče, da se konačno riješi problem sela, da mještani vide šta je on nama radio", kazuje Verica Strmečki. "Namještanje sinova, namještanje poslova, namještanje ovo… Ludilo", dodaje Franjo Fiket. Dio građana smatra da je došlo vrijeme "da pravna država počne raditi svoj posao."

Ipak, dio mještana i dalje simpatizira dosadašnjeg načelnika koji je protekle izbore uvjerljivo dobio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Načelnika nisu pronašli? /

Policija upala u Općinu Čeminac: Na meti načelnik i sinovi. Sporne subvencije za stambene kredite?

Image
Načelnika nisu pronašli? /

Policija upala u Općinu Čeminac: Na meti načelnik i sinovi. Sporne subvencije za stambene kredite?

U općini kažu kako sve funkcionira kao i prije. te da slijedi procedura imenovanja povjerenika i raspisivanja izvanrednih izbora. "O tome zapravo najviše odlučuje Vlada Republike Hrvatske, koja će imenovati povjerenika kad se za to steknu uvjeti", objašnjava Vladimir Šplajt, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Čeminac.

Izbori se očekuju u rujnu, a na njima će se birati samo načelnik Općine jer je odnos snaga u Općinskom vijeću i dalje isti sa stabilnom većinom koja je podržavala Pinjuha. "Oporba, naravno, priželjkuje neki drugi odnos snaga, ali za to će se trebat strpit još tri godine", kazuje Šplajt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj, pitanje o izborima i novom načelniku, na koje je Pinjuhov kritičar dao je zanimljiv odgovor.

"U svakom slučaju, ne on. A on će dobit opet izbore. Sa tim božićnicama, uskrsnicama i onda kad tog starijeg čovjeka pitaš - kako? Kaže, a šta nam je prethodni načelnik dao, jel? Pa nije nas zadužio" kaže Franjo Fiket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Čeminac je doveo pred nove izbore odmah nakon ljeta.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo