PRESUDA U SPLITU / Pijana zabila nož od 15 cetimetara u srce partneru. Odrobijat će 10 godina

Image
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Katarina Mladineo je proglašena krivom jer je, nakon verbalnog i fizičkog sukoba s partnerom u iznajmljenom stanu zgrabila kuhinjski nož te ga zabila u srce Željku Gveriću, koji je preminuo na mjestu

6.3.2024.
13:00
Davor Puklavec/Pixsell
VOYO logo

Katarina Mladineo, 52-godišnjakinja iz Komiže, nepravomoćno je osuđena na deset godina zatvora zbog ubojstva svog izvanbračnog supruga Željka Gverića (50) krajem travnja prošle godine u Splitu. Presuda je izrečena na splitskom Županijskom sudu, piše Slobodna Dalmacija.

Mladineo je proglašena krivom jer je, nakon verbalnog i fizičkog sukoba s partnerom u iznajmljenom stanu, s visokim postotkom alkohola u krvi, zgrabila kuhinjski nož dužine 15 centimetara te ga zabila u srce Gveriću, koji je preminuo na mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudsko vijeće, predvođeno sutkinjom Teom Budimlić, osim desetogodišnje zatvorske kazne, odredilo je i sigurnosne mjere. Mladineo će biti podvrgnuta obveznom psihijatrijskom liječenju koje može trajati do završetka kazne zatvora, te obveznom liječenju od ovisnosti o alkoholu, koje može trajati najdulje tri godine.

Image
izboli ga /

Stravičan zločin u Beogradu: Osumnjičeni za ubojstvo MMA borca su nogometaši?

Image
izboli ga /

Stravičan zločin u Beogradu: Osumnjičeni za ubojstvo MMA borca su nogometaši?

S obzirom na visinu izrečene kazne, produžen joj je istražni zatvor, u kojem se nalazi od uhićenja. Nakon ubojstva, Mladineo je odmah uhićena, a policija je podnijela kaznenu prijavu nekoliko dana kasnije, budući da je iste večeri prevezena u splitsku bolnicu zbog ozljeda glave, ruku i nogu. Utvrđeno je da je zadobila frakturu lubanje i slomljena rebra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba su sudionika, i žrtva i osuđena, bili skloni alkoholu i čestim međusobnim sukobima, što je rezultiralo tragičnim ishodom.

POGLEDAJTE VIDEO: Luka je neučinkovitost sustava platio životom. Kako spriječiti da se tragedija ne ponovi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo