POBJEGLA S MJESTA NESREĆE / Pijana usmrtila djevojku autom i pobjegla: Produljili joj pritvor, a sad je dobila i otkaz u HAC-u

Image
Foto: Facebook

Njoj je u skladu s kolektivnim ugovorom bio odobren jednomjesečni neplaćeni godišnji odmor zbog odlaska u pritvor

27.11.2018.
19:54
Facebook
VOYO logo

Ivana Tena Gotovac Soldić, koja je u Splitu automobilom usmrtila studenticu Mariju Ćorić, dobila je otkaz u HAC-u. Potvrdila je to za RTL glasnogovornica HAC-a Kata Kuprešak.

Njoj je u skladu s kolektivnim ugovorom odobren jednomjesečni neplaćeni godišnji odmor zbog odlaska u pritvor. Gotovac Soldić je potpisala i da se, u slučaju da se ne vrati nakon mjesec dana na posao, prekida njen ugovor o radu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga otkaz ne mora proći savjetovanje s radničkim vijećem, što je inače uobičajena procedura u slučaju otkaza u HAC-u. Otkaz je danas i službeno formaliziran.

Podsjetimo, sudac istrage donio je odluku da se Gotovac Soldić pritvor produlji za još dva mjeseca, zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je prije mjesec dana u Splitu projurila dok joj je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo, a zatim, nakon što je svojim Audijem oborila djevojku, nastavila dalje s vožnjom. Zahvaljujući iskazima svjedoka, policija je vrlo brzo došla do nje, no ona je tada tvrdila da joj je vozilo bilo ukradeno. U krvi joj je nekoliko sati nakon nesreće izmjeren 1.1 promil, što je značilo da je u trenutku nesreće imala i više alkohola u krvi. Nije joj bilo prvi put da vozi pijana, a i ranije je bila odgovorna za izazivanje prometne nesreće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike