PETROV: / 'Most je doživio fenomen žrtvenog jarca, za sve nas optužuju'

Image
Foto: HRT
6.4.2016.
20:32
HRT
VOYO logo

Najavio je da će se uskoro krenuti u izradu rebalansa, s još manjim deficitom. Žao mu je, kaže, što se u javnosti još ne vide rezultati reformskih mjera, ali i naglasio da će građani uskoro vidjeti što se sve radilo zadnja tri mjeseca.

"Pokrenuli smo značajne izrade reformi, po ministarstvima. Jedna od njih je reforma javne uprave. Napravljena su tri radna tima, krenulo se s reformskim paketom, a prvo izlaženje u javnost bit će u roku od tri do šest mjeseci. I to što je predsjednik vlade najavio ukidanje agencija, već je napravljen plan. To će uskoro biti predstavljeno javnosti", kazao je Božo Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MINISTAR DETALJNO OBJASNIO PROMJENE U ZDRAVSTVU: /

'Svi koji dođu na Hitnu, a nisu hitni slučajevi, platit će 150 kuna!'

Image
MINISTAR DETALJNO OBJASNIO PROMJENE U ZDRAVSTVU: /

'Svi koji dođu na Hitnu, a nisu hitni slučajevi, platit će 150 kuna!'

Vide se mjere koje su pokrenute

Najavio je i reorganizaciju MUP-a, u Ministarstvu pravosuđa, kaže, pokrenuta je izrada više krucijalnih zakona. Naglasio je i da se mogu vidjeti mjere koje su pokrenute.

"Na primjer, u Ministarstvu poljoprivrede povećane su za 100 posto 'omotnicu' mladim poljoprivrednicima jer želja je pojačati njihovu bazu i konkurentnost. Iznos mljekarima pojačana je za 100%, osigurani su poticaji poljoprivrednicima. I to je samo početak. Ova prva godina bit će najznačajnija godina, jer što u prvoj godini pokrenete, to je ono što se relativno može na kraju i najlakše ostvariti", rekao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvog travnja nije bilo sastanka sa sindikatima, o pregovorima za povećanje osnovica plaća, za koje je zadužen, zato što je na prethodnom sastanku dogovoreno sudjelovanje svih sudionika tog sastanka, a to zbog raznih obveza mnogih od njih nije bilo moguće. Zato je sastanak odgođen, ali razgovor se nastavlja.

Devetosatno radno vrijeme je medijska insinuacija

Image

Devetosatno radno vrijeme, to je čista medijska insinuacija, o tome nikad nije bilo govora, izjavio je. Dodao je da Vlada želi sa sindikatima pristupiti izradi novog Kolektivnog ugovora i želi da im sindikati budu partneri u svim reformama. Zato je vrijeme da se uđe u razgovore o novom Kolektivnom ugovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odnosi s partnerima u koaliciji su, što se tiče nas, vrlo dobri. Mislim da su svi svjesni da to nije koalicija, nego suradnja i mislim da će to biti fer i korektna suradnja. U nju smo ušli radi promjena koje želimo napraviti. Samo funkcioniranje na razini Vlade je izuzetno dobro, ocijenio je.

Potpisao bih nula posto potpore

Komentirao je i istraživanje Cro Demoskopa koje pokazuje pad potpore Mostu i rast potpore Živom zidu, istaknuvši da je pad očekivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Most je u mnogočemu doživio fenomen 'žrtvenog jarca' i sve što se događa loše na kraju se optuži Most. Jasno je da se to događa. Promjena makar bila i na bolje, a smatram da je sudjelovanje Mosta u Vladi i Saboru promjena na bolje - na kraju remeti uobičajeni suživot i način politike zadnjih 20 godina", kazao je.

Čelnik Mosta ističe i da mu nije bitna potpora koliko reforme za koje se zalažu. "Odmah ću potpisati nula posto potpore za četiri godine, ali za sve promjene za koje smo se zalagali", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući razlike u stajalištima ministara Panenića i Horvata o INA-i, Petrov je istaknuo da je INA strateški interes Repubike Hrvatske i treba postupati prema njoj kao prema nacionalnom interesu.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo