presuda za njega očekivana / Petrov: 'Autori 'lex Perkovića' jako su dobro znali što bi ga tamo moglo čekati'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Za lidera Mosta Božu Petrova presuda njemačkog pravosuđa Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču je očekivana

3.8.2016.
15:31
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Božo Petrov je u srijedu izjavio Hini da umreženost represivnih organa bivše države prelazi stranačke granice i obuhvaća niz interesnih političkih grupacija koje su i dalje moćne te se uskoro može očekivati nervoza u njihovim redovima.

"Za mene je ovo očekivana presuda njemačke države i pozdravljam je, no ona ukazuje na nekoliko činjenica: Prva je da su autori 'lex Perkovića' jako dobro znali što bi ga tamo moglo čekati i bili su spremni na sve kako bi to spriječili", rekao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umreženost represivnih organa bivše države, kaže, prelazi stranačke granice i obuhvaća niz interesnih političkih grupacija koje su na žalost i dalje moćne. "Stoga u skoro vrijeme možemo očekivati nervozu u redovima tih grupacija, zato što postoji strah od toga da Perković i Mustač mogu progovoriti o načinima njihovog funkcioniranja", istaknuo je Petrov.

INA je, naglašava, osim što je osnovni razlog zbog kojeg je počinjeno bestijalno ubojstvo Stjepana Đurekovića, i lakmus papir za djelovanje svih sličnih organizacija i prije 30 godina i danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatski interesi moraju biti iznad interesnih grupacija kojima su donedavno pripadala i ova dva osuđena zlikovca", poručio je.

Petrov je reagirao i na izjavu HSS-ovca Stipe Gabrića Jamba koji je Most nazvao "sektom, bleferima i štetočinama" poručivši kako je ovo "zadnji Jambov ples".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je njegov zadnji ples i nakon njega ga više neće biti na političkoj mapi. Svaki puta kad gospodin Jambo progovori to je dvostruka reklama za nas jer ono što je on radio u Metkoviću 16 godina i što je radio u državi dok je bio saborski zastupnik trebalo bi biti spriječeno", rekao je Petrov.

Jambo je, ističe, postao nervozan jer jako dobro zna da ljudi ne zaboravljalju lako i zato zna da je postao nepoželjan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo