u vukovaru / Penava troši 5,5 milijuna kuna za osvjetljavanje dizalica: Želi da budu turistička atrakcija

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Nabavka dizalica koje se nalaze u vukovarskoj Luci koštala je 5,5 milijuna eura

20.9.2020.
12:30
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Vukovar će za dekorativnu rasvjetu četiri dizalice u Luci Vukovar potrošiti 5,5 milijuna kuna. Tako je 9. rujna odlučilo tamošnje Gradsko vijeće i i tako ostvarilo želju gradonačelnika Ivana Penave (Domovinski pokret) da Vukovar, kako on to kaže, dobije još jednu turističku atrakciju, piše Telegram.

Gradsko vijeće, naime, usvojilo je Penavin program održavanja komunalne gradske infrastrukture za sljedeću godinu, u što je, u stavci održavanja rasvjete od ukupno 40,95 milijuna, za dekorativnu rasvjetu dizalica u Luci Vukovar namijenjeno 5,5 milijuna kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri dizalice nalaze se na zapadnom ulazu u Vukovar, u zapuštenom okolišu zaraslom u korov, s odbačenim željezničkim pragovima, hrpama šljunka i starim automobilskim gumama, a iduće bi godine tako trebale zasjati u punom svjetlu.

U četiri stare dizalice vukovarske Luke, tri marke Ganz i jedna marke Gottwald, čija je nabavka koštala 5,5 milijuna eura, sada će biti investirano dodatnih 5,5 milijuna kuna, ali ne da bi se lakše obavljao pretovar tereta, već da bi postale turistička atrakcija, piše Telegram. Luka Vukovar na Dunavu, inače, u stopostotnom je vlasništvu države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo